COVID-19 A CATALUNYA

Després de setmanes de baixada, el risc de rebrot torna a pujar

També puja la velocitat de contagi mentre que la pressió assistencial continua a la baixa

Redacción

Barcelona | 01.12.2020 11:55

Una médico trata a un paciente de COVID-19 en una UCI.
Una médico trata a un paciente de COVID-19 en una UCI. | Efe

Després de moltes dies de pujada i de superar els 900 punts, a principis de novembre el risc de rebrot donava una treva i començava a baixar. De fet, ahir, per primer cop en mesos, es situava per sota dels 200 punts. Avui, però, aquest indicador puja 5 punts fins als 201. També augmenta la velocitat de contagi sis centèsimes fins a 0,84, mentre que la incidència a 14 dies continua el seu descens i és de 259 contagis per cada 100.000 habitants. Amb tot, caldrà veure si és una pujada puntual o es manté els propers dies.

La pressió assistencial baixa poc a poc

Pel que fa a la pressió als hospitals catalans disminueix dia a dia. En les últimes 24 hores, ha baixat en 34 el nombre d’ingressats, que es manté en 1.718 i 5 persones han pogut deixar la UCI, on encara continuen ingressades 454 persones. Paral•lelament s’han declarat prop de 1.500 nous casos i 62 defuncions.

Setmana decisiva

Al marge d’aquestes dades, el Departament de Salut adverteix que aquesta setmana serà clau per controlar la pandèmia del coronavirus, ja que és quan es veurà l’impacte que han tingut les mesures de la desescalada en les dades a Catalunya.

Una setmana clau i que a més està a les portes del pont de desembre. El govern ha decidit, finalment no canviar les restriccions actuals i per tant el confinament perimetral MUNICIPAL començarà amb el toc de queda de les 10 de la nit de dijous i s’acabarà a les 6 del matí de dilluns. Dimarts, festiu, ens podem moure per Catalunya sense restriccions.