INVESTIGACIÓ COVID

La cefalea en pacients amb coronavirus podria indicar una millor evolució de la malaltia

Investigadors de l’Hospital Vall d’Hebrón han arribat a aquesta conclusió després d’analitzar l’evolució de 130 pacients amb coronavirus que van arribar a urgències de l’hospital durant tres setmanes del març i l’abril

Míriam Franch

Barcelona | 06.11.2020 07:37

Dolor de cabeza
Dolor de cabeza | iStock

Els pacients de COVID-19 amb cefalea podrien tenir un millor pronòstic i es recuperarien fins una setmana abans que la resta. És la principal conclusió d’un estudi elaborat per investigadors de l’Hospital Vall d’Hebrón. Aquests pacients també acostumen a presentar un altre dels símptomes més comuns, que és la pèrdua de l’olfacte i del gust.

Segons la investigació, la neuroinflamació local propera a les foses nasals per on entra el virus podria ser un sistema de defensa que evitaria la tempesta de citocines sistèmiques associades a una evolució de la COVID greu.

La revista “Cephalalgia” ha publicat els resultats d’aquest estudi en el que s’han analitzat els símptomes i l’evolució de 130 pacients amb coronavirus que van arribar a urgències del Vall d’Hebrón durant tres setmanes entre el març i l’abril. Els malalts que arribaven amb cefalea tenien una duració clínica de la COVD aproximadament més curta, amb uns 24 dies davant els 31 dels pacients sense mal de cap.

Els investigadors matisen que l’estudi presenta algunes limitacions, ja que no inclou casos ni molt greus ni molt lleus. Amb tot, defensen que s’hauria d’estudiar amb profunditat l’associació de la cefalea amb la malaltia per entendre la seva evolució i millorar el tractament.

Temas