EDUCACIÓ

Català i Anglès, les males notícies de les competències bàsiques

Bones notícies les que ens arriben des de les aules... i és que, en general, els resultats de les proves de competències bàsiques han millorat. Això sí, hi ha dues excepcions: català a 4t d’ESO registra la seva pitjor nota des del 2013, i anglès també baixa

Ricard Jiménez

Barcelona | 11.07.2024 16:24

Català i Anglès, les males notícies de les competències bàsiques
Català i Anglès, les males notícies de les competències bàsiques | ACN

Els alumnes d’escoles i instituts de Catalunya han millorat de forma generalitzada en totes les matèries... només dues assignatures empitjoren, que són l’anglès a la primària i el català a la secundària.

Així s’extreu dels resultats que s'han presentat de les competències bàsiques, fetes a alumnes de 6è de primària i de 4t de l'ESO, on no només han millorat els resultats, sinó que també s'han reduït les diferències entre gèneres i entre els centres d'alta i baixa complexitat.

Uns resultats que, segons la consellera d’Educació en funcions, Anna Simó, "demostra que comencen a funcionar les mesures preses després dels mals resultats del 2022 i 2023".

Uns resultats que donen un respir després de la sacsejada al sistema educatiu al darrer informe PISA,... el qual va posar de manifest una patacada a Catalunya, on el rendiment de l'alumnat var baixar en picat en les tres matèries analitzades: matemàtiques, ciència i lectura.