Aquest dimecres es reprèn la vacunació amb Astrazeneca

El govern vol vacunar mig milió de catalans per setmana

L'estratègia de vacunació massiva per la covid-19 a Catalunya preveu utilitzar Fira de Barcelona, la Pista de Sabadell, Fira Cornellà o el Camp Nou entre d'altres, per arribar a vacunar 500.000 persones a la setmana amb 10.000 professionals.

Redacción

Barcelona | 23.03.2021 19:29

El Ministerio de Sanidad aprueba la vacunación con AstraZeneca a personas entre 55 y 65 años
El Ministerio de Sanidad aprueba la vacunación con AstraZeneca a personas entre 55 y 65 años | efe

A partir de la setmana vinent augmentarà el nombre de dosis de vacunes contra el coronavirus que rebrà Catalunya. El govern preveu rebre 120.000 dosis de la vacuna de Pfizer la setmana vinent i 195.000 la següent. Unes vacunes que es destinaran a vacunar als majors de 80 anys, on el percentatge de vacunats és encara del 30%.

El que no se sap encara és quantes dosis de Moderna o de AstraZeneca es rebran…. I la de Janssen, finalment, arribarà a finals d’Abril. Sigui com sigui, el govern ha presentat l'estratègia de vacunació massiva, amb la que preveu administrar fins a 500.000 vacunes a la setmana. Per a fer-ho, s'han habilitat 500 punts de vacunació que s’utilitzaran en funció del nombre de vacunes que arribin.

Entre aquests punts, es preveu utilitzar Fira de Barcelona, la Pista de Sabadell, Fira Cornellà, Palau Firal de Girona, Pavelló 11 de setembre de Lleida, un espai a concretar a Tarragona i com a espai extraordinari, el Camp Nou. Aquests espais complementaran els 433 centres d'atenció primària i annexos, als quals se sumaran també 46 espais mitjans. La consellera de Salut, Alba Vergés, ha explicat que a mitjans del mes de maig preveuen haver vacunat els majors de 80 anys i es començaria a vacunar la franja de 70 a 79 anys.

AtraZeneca, per a persones d'entre 60 i 65 anys

Aquest dimecres es reprèn la vacunació amb AstraZeneca i es fa amb una estratègia diferent. Si fins ara s’administrava a professionals considerats prioritaris, ara s’administrarà per grups d’edat. Els primers, les persones d’entre 60 i 65 anys.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat que unes 240.000 persones d'aquesta franja d'edat ja estan rebent la citació per vacunar-se amb AstraZeneca... això representa el 50% d'aquesta població.