Temas

Vall d'Hebrón

HOMENAJE PAU DONÉS

Una escultura recuerda sus raíces ribagorzanas

El pueblo de Montanuy, y el personal sanitario del hospital Vall d’Hebron, han rendido homenaje a Pau Donés. El cantante de Jarabe de Palo, fallecido en junio de 2020, habría cumplido hoy 55 años.

Intervenciones asistidas con animales (IAA)

'Cabalgando la vida', un proyecto que estudia los beneficios de la terapia con caballos en pacientes oncológicos

Entrevistamos a la Cristina González, veterinaria etóloga y Patrona y responsable de Bienestar Animal de la Fundación Federica Cerdá, y Emilio J. Zegrí, Presidente de la Fundación del Real Club de Polo de Barcelona para hablar del proyecto 'Cabalgando la vida' junto al Hospital Vall d'Hebron para ofrecer intervenciones asistidas con animales (IAA) con caballos a pacientes oncológicos y estudiar sus beneficios.

L'ACTUALITAT A FONS

L’ús obligatori de les mascaretes: què hi diuen els experts?

Multes de 100 euros per als majors de 6anys que a partir de demà no portin la mascareta. Es tracta d’una mesura que ha anunciat avui el Govern i que busca frenar l’increment de contagis. En parlem amb el cap de malalties infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, Benito Almirante.

LA MESA DE REDACCIÓN

El 70% de los mayores infectados por coronavirus en las residencias de Barcelona son asintomáticos

Un estudio realizado por el Hospital Vall d'Hebron de Barcelona muestra que el 70% de los ancianos de las residencias afectadas por el Covid-19 son asintomáticos. Es el estudio más amplio llevado a cabo hasta el momento - realizado a más de 6.000 personas entre el 10 y el 24 de abril - que, además, aporta que un 24% de los ancianos de las residencias y un 15% de sus trabajadores eran positivos.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

La Vall d’Hebron consciencia als joves sobre la Covid19 a través dels videojocs

Aquest cap de setmana, els videojocs són protagonistes perquè l'hospital Vall d'Hebron organitza el torneig solidari FTW. Hi participaran gamers professionals i també alguns dels influencers més reconeguts d'aquest sector. I tot per recaptar fons per contribuir a l'adaptació de l'hospital a la nova realitat assistencial que ha provocat la Covid19.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 17/06/2020

Podcast complet del programa ‘La Brúixola’ amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb l'activista Ousmar Umar, i hem parlat sobre els projectes que ha posat en marxa durant la crisi de la covid-19. En Lluís Soler ens ha parlat del nou llibre de Camela. I en actualitat hem parlat dels dos últims projectes de l'Hospital Vall d'Hebron en matèria d'investigació contra el càncer. Ho hem parlat amb els doctors Elena Élez i César Serrano.

LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

Dr.Almirante: “els malalts d’UCI ingressats per covid19 pràcticament han desaparegut”

El cap del servei de Malalties Infeccioses de l’Hospital Vall d’Hebron, el dr. Benito Almirante, en una entrevista a La Ciutat, ha confirmat que, segons les dades que es tenen i la situació actual del coronavirus, “estem en disposició de tornar a la pràctica totalitat de l’activitat social”. Segons ha confirmat Almirante, als hospitals catalans “els malalts greus de covid19 amb necessitat d’ingrés a UCI pràcticament són inexistents”.

L'ACTUALITAT, A FONS

El confinament també ha canviat la manera de tractar el càncer

Avui, a #LaBrúixola, hem entrevistat el Dr. Josep Tabernero, director del Vall d'Hebrón Institut d'Oncologia. Amb ell hem explicat com s'està efectuant el tractament a les persones que són pacients oncològiques i que estan obligades a un confinament absolut. Els paràmetres dels doctors que tracten el càncer també han hagut de variar.