Temas

treball

MÁS DE UNO VILANOVA, L'ACTUALITAT DEL GARRAF I L'ALT PENEDÈS A ONDA CERO

Jornada Horitzons Laborals en clau de dona, l'anàlisi de l'ocupació femenina a l’Alt Penedès i el Garraf

L'actualitat informativa del Garraf i l'Alt Penedès, amb Núria Mora. Entrevista amb Glòria Garcia, cap del Servei d'Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf, que ens parla de la Jornada Horitzons Laborals que s'ha fet aquesta setmana a Sant Pere de Ribes per posar sobre la taula les dades d'ocupabilitat i la contractació de les dones a les comarques de l’Alt Penedès i el Garraf, emmarcat tot plegat en els actes del Dia Internacional de la Dona.

MERCAT DE L'HABITATGE

Impulsar sancions econòmiques amb una finalitat social

Impulsar sancions econòmiques amb una finalitat social. Aquest és l’objectiu del govern, que des del 2020 ha imposat 6 milions d’euros en multes a 79 grans tenidors per no oferir lloguer social, abans d’iniciar el desnonament

MÁS DE UNO VILANOVA, L'ACTUALITAT DEL GARRAF I L'ALT PENEDÈS A ONDA CERO

La plantilla de Venca inicia les negociacions amb l'administrador concursal i la direcció de l'empresa

L'actualitat informativa del Garraf i l'Alt Penedès, amb Núria Mora. Entrevista amb Núria Safont, presidenta del Comitè d'empresa de Venca que comenta l'inici de les negociacions amb l'administrador concursal i la direcció de l'empresa, a l'espera també que alguna empresa pugui comprar la unitat productiva. La plantilla de 154 treballadors, la majoria dones i de més de 50 anys, demanen intermediació a la Generalitat per oferir programes de formació i aquest dissabte es manifestaran a les 12h a la plaça de la Vila de Vilanova i la Geltrú.

LA CIUTAT, AMB MÍRIAM FRANCH

Josep Ginesta: “És un mal moment per implementar aquesta mesura. La rigidesa legal només farà que empitjorar la situació laboral actual”.

El Govern Central proposa limitar els contractes temporals a tres mesos, sempre tenint en compte la mida i el sector al que pertany l’empresa. La realitat del mercat actual és complicada, agreujada per la pandèmia, i la rigidesa legal que provocarà aquesta mesura no ajudarà a millorar les condicions laborals dels treballadors.

L'ACTUALITAT DEL DIA

La Reforma Horària és un clamor de la classe treballadora

El 97% dels catalans i de les catalanes que estan treballant, considera que cal adoptar mesures per part de les empreses per tal de conciliar la vida laboral i familiar. Ho diu el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat. Amb aquestes dades, l'Oficina per a la Reforma Horària del Govern accelerarà els treballs amb patronals i sindicats per assolir noves passes endavant en aquest sentit. N'hem parlat amb el seu director Alexis Serra.