Temas

treball

LA CIUTAT, AMB MÍRIAM FRANCH

Josep Ginesta: “És un mal moment per implementar aquesta mesura. La rigidesa legal només farà que empitjorar la situació laboral actual”.

El Govern Central proposa limitar els contractes temporals a tres mesos, sempre tenint en compte la mida i el sector al que pertany l’empresa. La realitat del mercat actual és complicada, agreujada per la pandèmia, i la rigidesa legal que provocarà aquesta mesura no ajudarà a millorar les condicions laborals dels treballadors.

L'ACTUALITAT DEL DIA

La Reforma Horària és un clamor de la classe treballadora

El 97% dels catalans i de les catalanes que estan treballant, considera que cal adoptar mesures per part de les empreses per tal de conciliar la vida laboral i familiar. Ho diu el Centre d'Estudis d'Opinió de la Generalitat. Amb aquestes dades, l'Oficina per a la Reforma Horària del Govern accelerarà els treballs amb patronals i sindicats per assolir noves passes endavant en aquest sentit. N'hem parlat amb el seu director Alexis Serra.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Com fer amics, lligar i relacionar-te al Japó

No saps com interactuar amb amics o companys de feina japonesos? Vols enamorar algú de les illes del sol naixent i vas molt perdut? El Toni Torres de HCTSound i el Pau Garcia de Periodista en Japón ens donaran totes les claus necessàries. No t’ho pots perdre!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – La tribu dels Ainu, les bogeria de les Vending Machine i una acadèmia molt transversal.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. A la secció d’actualitat coneixeràs de la mà del Jonathan López- Vera la cultura dels Ainu, el poble indígena del Japó que acaba de veure reconeguda i protegida la seva cultura per part del govern japonès. A la tertúlia Izakaya xerrarem amb el Raul Carda de Japonshop.com i amb la Erika Hatamoto de l’agència de viatges JTB sobre la multitud de màquines d’auto-venda que hi ha per tot el Japó, la quantitat tan gran de begudes i snacks que serveixen, a més de la immensa paleta de sabors que ens pot arribar a presentar una sola marca de refrescs. A la emprenedoria coneixerem al Iñaki Soto, director de la acadèmia de Japonès, Japonia, una escola que ofereix molt més que classes de llengua, i que dona moltes oportunitats a aquelles persones que volen estudiar o treballar al país del sol naixent. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Sake, videojocs i art multimedia

Aquesta edició del Made in Japan t’ofereix la possibilitat de conèixer les novetats del festival MUTEK 2019, els sabors del sake y les properes estrenes en videojocs. També podràs seguir aprenent japonès amb la nostra Càpsula Nipona o descobrint restaurants com el TONKOTSU Hajimemashouka? Som-hi?

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Posem-nos radiants!

Aquesta edició del Made in Japan t’ofereix la possibilitat de conèixer molts secrets de bellesa que porten milers d’anys ben guardats a les illes del Japó, alhora que seguim aprenent japonès o gaudim del millor brou de Ramen, el Tonkotsu! Aprendràs també molt de la relació entre Rússia i el Japó, mentre descobreixes com una marca espanyola com Loewe reconeix el talent de l’artesania nipona. Hajimemashouka? Som-hi?