Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

qualitat de vida

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 29/03/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem parlant dels anomenats mites alimentaris: enganys, falsedats, dites populars, exageracions, mitges veritats, etc., amb la Montse Rivero, Presidenta de la Fundació Catalana de Ciències de l'Alimentació. Continuem amb el Dr. Antonio Berruezo, especialista en arítmies i electrofisiologia de l’Institut del Cor Quironsalud Teknon. Parlem de les noves tècniques i tecnologies aplicades a la imatge de ressonància magnètica del cor que permeten identificar millor els pacients amb arítmies ventriculars amb més risc de mort sobtada i seleccionar-los per aplicar els millors tractaments. Tor seguit el Dr. Josep just ens explica en què consisteix la malaltia per reflux gastroesofàgic i ens dona consells i recomanacions per prevenir-la i tractar-la. Acabem el programa amb la Carme Sabater, Presidenta de la CUS – Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat que ens dona consells pràctics sobre com ens afecta, en la pràctica, el confinament pel coronavirus quan ens referim a l’àmbit del consum i la salut.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 23/02/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". El Dr. Josep Just ens parla de la malaltia celíaca, una afectació multisistèmica amb base autoimmune provocada pel gluten i prolamines relacionades en individus genèticament susceptibles. Continuem amb el Dr. Rafel Guayta que comenta la síndrome de l’edifici malalt. Un conjunt de malalties que pateixen els seus ocupants i que solen estar ocasionades per la contaminació de l’aire als espais tancats on no existeix ventilació natural, en edificis amb climatització automàtica i finestres hermèticament tancades. La Dra. Sílvia Ramón explica els continguts de la III Jornada d’Actualització en Tendinopatíes - Tendinopatía d’espatlla (manguito rotador) celebrada a l’auditori del Hospital Quironsalud Barcelona. I acabem el programa amb la Dra. Mireia Ruiz Castilla i la Dra. Lidia Sánchez-Porro explicant les tècniques quirúrgiques de la reconstrucció mamaria desprès d’una mastectomia.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 02/02/2020

  Podcast complet de el programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". El Dr. Josep Just parla de l’anomenada “infoxicació”. Es a dir, la informació sobre salut que podem trobar a Internet i que moltes vegades es errònia i no està contrastada. Continuem amb el Dr. Rafel Guayta que ens explica la demostrada relació entre el tabac i el càncer de pulmó. El següent tema el desenvolupem amb el Dr. Bartomeu Freire i la seva recerca de coneixements a través del 'Estudi d'adaptació a la jubilació', amb el qual ha identificat cinc perfils sociològics de jubilats, obtenint una sèrie d'estratègies i recursos psicològics que afavoreixen una bona adaptació per a cada tipus de jubilat. Continuem amb la Raquel Riera que ens explica el programa CRAASH de Biocat que busca tecnologies de salut innovadores per accelerar la seva arribada als pacients. I acabem amb el Dr. Josep Vergés fent referència a la roda de premsa celebrada a Madrid per les associacions de pacients en contra del desfinançament dels fàrmacs SYSADOA’s per part del ministeri de Sanitat.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  La medicina regenerativa amb el Dr. Humberto Loscertales

  Carles Aguilar parla amb el Dr. Humberto Loscertales sobre la medicina regenerativa basada en l'enginyeria de teixits i biologia molecular que tracta el procés de reemplaçar o regenerar cèl·lules humanes, teixits o òrgans, per restaurar o establir el seu funcionament normal mitjançant l'estimulació dels mecanismes de reparació propis del cos per curar funcionalment determinats teixits o òrgans.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 12/01/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". En el primer contingut parlem de com el color de la orina pot ajudar a detectar problemes de salut amb el Dr. Rafel Guayta. Continuem entrevistant al Dr. Josep Just que ens explica tot el que cal saber sobre la malaltia pulmonar obstructiva crònica, MPOC, que està relacionada directament amb l’hàbit tabàquic. Tot seguit rebem a la Dra. Carol Moreno amb qui aprofundim sobre el tractament en recaiguda de la leucèmia limfocítica crònica i les novetats més importants relatives a l'abordatge d'aquest càncer hematològic. I acabem amb el Dr. Humberto Loscertales parlant de medicina regenerativa basada en l'enginyeria de teixits i biologia molecular que tracta el procés de reemplaçar o regenerar cèl·lules humanes, teixits o òrgans, per restaurar o establir el seu funcionament normal mitjançant l'estimulació dels mecanismes de reparació propis del cos per curar funcionalment determinats teixits o òrgans.