Temas

Maria Castanyer

LA GRAN BRÚIXOLA

Exercitar la memòria és imprescindible per no perdre-la

El futbol forma part de l'imaginari col·lectiu de qualsevol persona i des de fa quatre anys el futbol és el protagonista d'un taller de reminiscència sobre futbol dedicat a frenar el deteriorament cognitiu provocat per malalties com l'Alzheimer. D'aquest taller n'hem parlat amb Jordi Gonzalvo, exjugador del Barça, que avui ens ha portat la Maria Castanyer.

LA GRAN BRÚIXOLA

La gent gran també canta nadales!

Ho fan al concert Canta Gran!, organitzat per l'Ajuntament de Barcelona i l'Auditori. En parlem amb la Maria Castanyer i la productora del projecte, Marta del Olmo.

CADA VESPRE, A ONDA CERO CATALUNYA

La Brúixola 10/12/2019

Ryanair manté la base de l'aeroport de Girona però empitjora les condicions dels treballadors: en parlem amb la portaveu del sindicat USOC. Expliquem la relació que hi ha entre les pluges torrencials que vivim darrerament i el canvi climàtic. A La Gran Brúixola amb Maria Castanyer parlem del concert 'Canta Gran!'.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 26/11/2019

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres la cantant malaguenya Diana Navarro, que presenta nou disc. Es titula 'Inesperado'. I ho és, perquè porta copla 'trap'. A més, la Georgina Boixereu ens ha relatat com han estat aquests primers 29 anys de vida d'Onda Cero, que avui estem d'aniversari. I la Maria Castanyer ens ha acostat una proposta per a la gent gran que fa l'Orfeó Gracienc, a Barcelona. Ho hem completat tot amb l'actualitat del dia de la mà de la Laura Pons i en José Agustín Gómez.

LA GRAN BRÚIXOLA

L'Orfeó Gracienc anima a cantar i ballar a les persones majors de 60 anys

Els especialistes de la salut asseguren que ballar és un antidepressiu natural i que cantar també hi ajuda. Per això, l'Orfeó Gracienc, a Barcelona, ofereix tallers musicals per a persones de més de 60 anys. Volen que el col·lectiu de persones de la tercera edat es mantingui actiu i amb esperit alegre.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 22/11/2019

Avui hem celebrat l'arribada de la segona part de Frozen als cinemes preguntant a l'audiència quin és el seu personatge Disney preferit. A més, en Dani Flaco ha vingut a berenar i a presentar-nos el seu nou disc. Amb en Xavier Abelló hem anat a 'Passos Perduts' per analitzar la política. Una anàlisi però diferent n'ha fet en David Cervelló clavant les faves del divendres, que no són tendres. La Georgina Boixereu ens ha recordat la figura del Rei Joan Carles i hem acabat dient allò de 'Que no arribi dilluns!' i hem anat de ruta per Catalunya.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 19/11/2019

Avui hem activat l'hipocamp de la mà de Raquel Martos i Gabriela Tassile, que ens han presentat 'Los sabores perdidos' (Ediciones B). Això ens ho ha posat en safata per preguntar a l'audiència que faci l'exercici de recordar un plat del passat. Ha estat un programa en el que hem mirat a les zones rurals de Catalunya. Hem fet debat sobre això i hem parlat de la gent gran i d'apps nascudes per ajudar aquest col·lectiu i també hem recordat Clara Campoamor. Amb la Laura Pons i en Gerard Sanz hem repassat l'actualitat del dia.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 04/11/2019

Avui ens hem posat 'flamencos' amb la Montse Ganges i la Susana Subirana, que han escrit i dibuixat 'De los pies a la cabeza', un petit diccionari de vocabulari flamenc. Amb elles hem berenat en el dia que també la cultura ha estat present al programa de la mà de l'Adriana Díaz. Gabriel Figueredo i Gerard Sanz ens han fet el relat de les notícies del dia i hem rubricat el programa amb una emotiva càpsula del temps dedicada al gran Miliki. Tot això, parlant d'economia amb Gonzalo Bernardos i de gent gran amb Maria Castanyer.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 21/10/2019

Avui hem rebut per a berenar la periodista Noemí López Trujillo, amb la que hem parlat del seu darrer llibre 'El vientre vacío' (Capitán Swing). A més hem parlat de càncer de mama amb el Vall d'Hebrón Institut d'Oncologia i de la DANA , que és aquesta borrasca que ens arriba aquesta mateixa nit, i de la que ens n'ha parlat Antonio Conesa. Hem parlat del telèfon que l'audiència fa servir cada cop que busca esperança. I també hem encès la pantalla de Netflix per saber-la història.