Temas

la gran bruíxola

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 09/07/2019

Avui hem explicat que el nombre de rics a Espanya creix, mentre baixa a nivell mundial. Cada cop tenim més multimilionaris, per això hem preguntat a les persones que ens escolten què farien en cas de estar tocats per tanta fortuna. Han vingut a berenar amb nosaltres les actrius Carme Pla i Marta Pérez, integrants de la companyia T de Teatre, que s'està representant a Barcelona. En Miguel Cáceres ens ha portat les històries de la gent gran de Catalunya, avui mirant la universitat. Amb en Marc Navarro hem repassat l'actualitat del dia a Catalunya.

LA GRAN BRÚIXOLA

Dinar acompanyat no té preu!

En Miguel Cáceres ens ha portat les històries de la gent gran de Catalunya. Algunes d'aquestes persones reben l'escalf i l'ajuda d'un programa de la Fundació La Pedrera, que els permet dinar en companyia per un preu mòdic d'uns 4€. N'hem parlat amb els voluntaris i amb els responsables de tot plegat.

LA GRAN BRÚIXOLA

Del balneari a la platja: l'Espanya de l'IMSERSO

En Miguel Cáceres ha vingut un dimarts més amb 'La gran Brúixola' a les mans. Avui l'ha fet girar per saber cap a quin indret se n'anirà la gent gran de Catalunya aquest estiu. Hem volgut posar en valor els famosos viatges de l'IMSERSO, que ajuden tanta gent a sortir de casa i passar-s'ho bé. Des de Benidorm fins a un balneari de Teruel, passant per la Costa del Sol: aquests són els destins principals dels catalans i de les catalanes de la tercera edat.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 18/06/2019

Avui hem berenat amb la Lloll Bertran, la Laura Aubert i l'Arnau Puig, tres dels protagonistes de 'Les feres de Shakespeare', una obra que es representa al Teatre Condal de Barcelona des del 29 de juny. En aquest dimarts hem preguntat a les persones que ens escolten quin és aquell viatge memorable de la seva vida, aquell que més recorden. En Miguel Cáceres ens ha explicat els que farà la gent gran de Catalunya. A més, hem repassat els resultats del cava del 2018. I hem completat el relat de l'actualitat de la mà de Marc Navarro.

LA GRAN BRÚIXOLA

Montserrat Carulla rep el reconeixement a la seva trajectòria professional

En Miguel Cáceres ha vingut un dimarts més a portar-nos les històries de la gent gran de Catalunya. En aquest cas ens ha explicat quin ha estat el palmarès de la primera edició dels Premis La Gran Pantalla, que s'han fixat en el cinema que parla sobre les persones de la tercera edat. En aquesta primera edició, el Festival ha fet un homenatge a l’actriu catalana Montserrat Carulla amb l'entrega del Premi Honorífic a la Trajectòria.

LA GRAN BRÚIXOLA

A Palamós tenen un jardí únic i fet per la gent gran

Com cada dimarts, ha vingut al programa en Miguel Cáceres amb la seva secció 'La Gran Brúixola'. Avui ens ha portat fins a Palamós, on el 'Centre de Dia Palamós Gent Gran' ha presentat el projecte 'Una flor, un somriure'. Es tracta d'un jardí que servirà de recurs pedagògic, social i ambiental. Ja l'han visitat més de 500 nens i nenes.

LA GRAN BRÚIXOLA

La gent gran s'endinsa al món del cel·luloide

Avui en Miguel Cáceres ens ha explicat com serà el certamen cinematogràfic que se celebrarà aquest mes de juny a Barcelona. Es tracta del Festival Internacional de Cinema de la Gent Gran 'La gran pantalla', que es desenvoluparà als Cinemes Girona del 6 al 9 de juny.

LA GRAN BRÚIXOLA

La gent gran de Barcelona, balla per sevillanes!

Avui en Miguel Cáceres ens ha portat al barri Vall d'Hebrón de Barcelona per escoltar algunes de les seves veïnes, que participen en un taller de sevillanes que es fa al casal d'aquest indret de la capital catalana. Assagen tot l'any i exposen el seu art a la Feria de Abril.

LA GRAN BRÚIXOLA

El periodisme es pot posar en pràctica a qualsevol edat

En Miguel Cáceres ha vingut un dimarts més a l'estudi per portar-nos les històries de la gent gran de Catalunya, que avui ens traslladen fins a Barcelona, on l'Ajuntament ha posat en marxa un programa perquè les persones de la tercera edat aprenguin a fer de periodistes a través de diferents xarxes socials. Hem escoltat a una de les protagonistes d'aquest curs.

LA GRAN BRÚIXOLA

Les cuidadores són essencials per a molta gent gran

En Miguel Cáceres ens ha portat les històries de la gent gran de Catalunya. Unes persones, les d'aquest col·lectiu,que requereixen molta atenció domiciliària. Precisament per això, ens hem fixat en les cuidadores, que són part imprescindible de la vida de molts ancians.