Temas

globalleida

ECONOMIX

Cooperació entre institucions per donar a conèixer recursos i serveis que ajudin a repoblar i fixar talent

Aquesta setmana a l'Economix, l'espai d'emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l'Aran parlem de la col·laboració institucional que es dona entre les diverses administracions: ajuntaments, consells comarcals i Diputació de Lleida, a través del catàleg de recursos i serveis que s'ofereix des de l'àrea de Promoció Econòmica de la Diputació i que en aquestes darreres setmanes s'està donant a conèixer a través dels consells d'alcaldia. Serveis adreçats als ajuntaments, empreses i persones emprenedores, ciutadania en general i comunitat educativa per desenvolupar accions socials i econòmiques que ajudin a repoblar els municipis i fixar el talent. En parlem amb Jordi Verdú, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica; José Luís Marín, president del Consell Comarcal de l'Urgell, Mariona Rebull, alcaldessa d'Artesa de Lleida i David Masot, president del Consell Comarcal del Segrià.

ECONOMIX

Blauver foods i TALKUAL, la revolució agroalimentària que comença a Lleida

Aquesta setmana a l'Economix, l'espai d'emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l'Aran parlem de la consolidació d'iniciatives innovadores en l'àmbit del sector agroalimentari, uns projectes que contribueixen a la visió de futur compartida i als reptes globals i que han format part de programes de formació i acompanyament que promou el Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. Parlem amb Joan Solé, fundador d'Organa Espirulina que fan un pas més amb nova marxa Blauverd foods i nou establiment a Lleida ciutat des d'aquest dissabte per divulgar la cultura de l'espirulina. Ens acompanya també Oriol Aldomà, cofundador de TALKUAL, l'ecommerce de fruita i verdura que no compleix els estàndars estètics de la gran distrubució i que contribueixen a frenar el malbarament alimentari.

ECONOMIX

Creix l'activitat firal aquest 2024 a Lleida, Pirineu i Aran amb prop de 200 certamens

Aquesta setmana a l'Economix, l'espai d'emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l'Aran parlem de l'ampli ventall de fires que hi ha previstes aquest 2024 a les comarques de Lleida, donant el tret de sortida al calendari firal aquest cap de setmana amb la Fira de l'Oli Qualitat Verge Extra de les Borges Blanques, una fira que es reformula i que compta amb el suport del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida, una àrea que impulsa de nou la Guia de Fires, on es poden trobar els certamens, mostres i fires d'aquest any. Parlem de l'estat de salut de les fires, del suport de la institució supramunicipal a aquests esdeveniments i la feina que es fa per promocionar i impulsar projectes empresarials i emprenedors al territori amb Jordi Verdú, diputat i vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica i amb Ricard Lega, tècnic del Patronat de Promoció Econòmica.

ECONOMIX

Lleida, exemple europeu de transformació d’un territori amb l’impuls de les agendes compartides del G10

Obrim aquest dimarts La Ciutat Lleida amb un nou espai Economix, els minuts que dediquem a l’emprenedoria i l’Empresa del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. I avui ho fem per parlar de la Transformació Econòmica, impulsada des del 2019 a través de l’Agenda compartida, formada pel G10, el grup de treball interinstitucional de Lleida que impulsa la transformació del model econòmic de Lleida, Pirineu i Aran. Una agenda compartida que està considerada actualment com a model de referència a Europa.

ECONOMIX

El Gastronomic Forum acull el present i el futur de la gastronomia lleidatana amb la promoció dels productes de qualitat

Aquesta setmana a l'Economix, l'espai d'emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l'Aran, parlem de la important presència lleidatana que hi ha hagut aquest mes de novembre al Gastronomic Forum de Barccelona. Sota el lema Cuinem el present i el futur de la gastronomia de Lleida, la Diputació, amb consells comarcals, DO, IGP, productors i xefs han donat a conèixer els productes agroalimentaris de Lleida, a més d'elaborar plats amb la participació dels xefs estrellats Xixo Cataño i Joel Castanyé i d'alumnes de l'Escolta d'Hoteleria i Turisme de Lleida. En parlem a La Ciutat Lleida amb Ricard Lega, tècnic del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida; Neus Brenuy, directora de l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Lleida; Jordi Palou i Helena Costa, alumnes de l'Escola i Núria Balagué, gerent de la DOP Costers del Segre.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 24/10/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Comencem amb l'espai Economix per coneìxer algunes de les empreses que sota el paraigua de GlobaLleida han participat a la Fira Municipàlia de Lleida. Seguim amb l'espai de patrimoni, amb Jesús Brufal que ens parla de la casa Vallmanya i cuina i gastronomia amb Gabriel Jové.

ECONOMIX

Municipàlia, punt de trobada d’administracions i una quinzena d'empreses dels Punts GlobaLleida

Aquesta setmana a l'Economix, l'espai d'emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l'Aran, coneixem la Fira Municipàlia i l'oportunitat que suposa per a les empreses per aportar els seus serveis i projectes com a solucions en la gestió dels municipis en el camí cap a la sostenibilitat. En parlem amb Gemma Sanvicens, tècnica del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i amb dos de les empreses que van participar a la fira a l'estand de GlobaLleida: Lluna López, ambientòloga i sòcia fundadora d'ENTORNa3 i Víctor Costa, assessor en cooperativisme i energia de Femmes Solucions.

ECONOMIX

Projectes empresarials amb el suport dels Punts GlobaLleida es donen a conèixer a la Fira de Sant Miquel

Aquesta setmana a l'Economix, l'espai d'emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l'Aran, parlem amb diverses empreses que han estat presents en l'estand de GlobaLleida en el marc de la 69a edició de la Fira de Sant Miquel. Empreses i projectes emprenedors provinents dels diferents punts GlobaLleida que hi ha al territori, com és el cas de Montse Cardona, cofundadora de MonoaBy S&M; la fotògrafa Andrea Pop; Josep Oms, Gran Mestre Internacional d'escacs, fundador de la primera acadèmia d'escacs a Lleida i Adrià Roca, CEO de Ressolució.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 27/09/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. A l'espai Economix parlem de les comunitats energètiques i les possibilitats que poden generar i que ja estan generant a les comarques de Lleida. En parlem amb Santi Martínez, fundador de KM0 Energy; Teresa Botargues, assessora en matèria de transformació econòmica a la Diputació de Lleida; Mario Urrea, president d'Enerural i Jordi Garcia, CEO de l'empresa Becquel. Seguim recorrent els carrers del barri de Balàfia amb Joan Ramon González, que avui ens parla del carrer Corts Catalanes.

ECONOMIX

Comunitats energètiques: l'oportunitat per transformar l'energia, l'economia i fomentar l'arrelament

A l'espai Economix d'aquesta setmana ens apropem a les comuitats energètiques per tal de conèixer de quina manera podem canviar la relació que tenim amb l'energia i avançar en la transformació del model energètic, uns canvis que també van molt lligats amb la transformació econòmica i les possibilitats d'arrelament al territori. En parlem de tot plegat amb Santi Martínez, fundador de KM0 Energy; Teresa Botargues, assessora en matèria de transformació econòmica a la Diputació de Lleida; Mario Urrea, president d'Enerural i Jordi Garcia, CEO de l'empresa Becquel.