Temas

garrote Vil

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 02/03/2020

Les històries de la vida les hem explicat avui amb la cantant Carolina Alabau, que ha vingut a berenar i a explicar-nos una història amb el seu DNI. Com també ens les ha explicat l'audiència. La Georgina Boixereu i en Gerard Sanz ens han explicat les notícies de dia i l'Adriana Díaz ens ha glossat la figura de diferents dones catalanes imprescindibles en la cultura del s. XX. En Jaume Mas i Roma ens ha emocionat recordant l'execució de Salvador Puig Antich per part del franquisme. Laura Estrada i el seu muntatge han completat el programa.

LA CÀPSULA DEL TEMPS

Salvador Puig Antich: la pena de mort que va commoure el món

En Salvador Puig Antich era un antifeixista i anarquista. Va ser detingut el 25 de setembre de 1973 i condemnat a mort per un Consell de Guerra per l'homicidi de l'subinspector de l'Cos General de Policia a Barcelona. La seva condemna no va deixar indiferent ningú, fins i tot institucions d'abast mundial. El van executar per Garrot Vil a La Model de Barcelona. La música el recorda encara a dia d'avui.

ENTREVISTA EN JULIA EN LA ONDA

Juan Rada, último director de 'El caso': "Los verdugos se emborrachaban para ejecutar con garrote vil"

Juan Rada, el que fue director del semanario 'El Caso', nos visita en Julia en la onda en el Territorio Negro. Nos cuenta los sucesos que cubrió como periodista de investigación durante las últimas décadas. Habla de la diferencia que existía en el pasado respecto a las fotografías de los cadáveres y las pruebas. Afirma que "ahora sería impensable sacar portadas como las hacía 'El caso'. Y explica cómo se ejecutaban a los prisioneros en los años 50 por el garrote vil y cuál era la burocracia de los verdugos.