Temas

Dansa

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 09/02/21

Podcast complet del programa La Ciutat Lleida, amb Núria Mora.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Coco Comín: “Anirem als tribunals per poder continuar ballant”

Moltes activitats culturals s’han vist afectades per les mesures restrictives pel coronavirus. Entre aquestes també hi ha les escoles de Dansa, que ara denuncien la injustícia del seu tancament que consideren arbitrari i infundat. Parlem amb la coreògrafa Coco Comín que ha vist com han tancat la seva escola. Segons Comín, no hi ha criteris per tancar unes activitats i altres no.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Coco Comin: 'La Rosario, la Lolita i jo estem preparant el musical sobre Lola Flores'

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres una eminència del món de la dansa. És la catalana Coco Comin, que des que tenia 17 anys que es dedica al món de l'espectacle. Va començar aprenent i formant-se al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. Però ja després es va encaminar, sobretot, cap al teatre musical, que és l'especialitat que, quan en parla, fa que li brilli la mirada. Ha coreografiat musicals històrics com Grease. Però ara té el repte més important al davant: trobar la doble de Lola Flores perquè n'està elaborant el musical juntament amb les filles de 'La Faraona'.

TEATRE, A LA BRÚIXOLA

Belén Funes triomfa als Goya i Rosalía triomfa als Grammy

L'Adriana Díaz ens porta aquesta setmana el resum del bo i millor de la darrera gal·la dels Premios Goya, que han arribat a l'edició número 34. A més, hem explicat que el musical 'A Chorus Line' estarà a Barcelona des d'aquest febrer. Tot plegat, dedicant un moment a parlar de Rosalía, que ha estat l'estrella de la gal·la dels Grammy.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 18/11/2019

Avui hem celebrat el setzè aniversari de 'La Pegatina' berenant amb els seus integrants. L'Adriana Díaz ens ha portat dos representants del HOP festival, que porta la dansa urbana a diferents punts de Barcelona. Ha tornat 'la muntatgista' de #LaBrúixola, que és Laura Estrada. I hem tancat el programa celebrant l'aniversari de Mickey Mouse de la mà de Georgina Boixereu. Amb tot, hem explicar les notícies del dia amb Gabriel Figueredo i Gerard Sanz.

CULTURA, A LA BRÚIXOLA

Les danses urbanes arriben a diferents espais de Barcelona

Avui ha vingut, com cada dilluns, l'Adriana Díaz a parlar-nos de cultura. En aquest cas, de dansa. Ens ha portat als organitzadors del HOP Festival, que neix al Mercat de les Flors i que fa un recorregut per múltiples espais culturals de Barcelona. És un viatge per paisatges corporals i universos artístics de tres continents.

TEATRE A LA BRÚIXOLA

Bollywood s'instal·la a Barcelona

L'escenari Joan Brossa acull fins el 2 de desembre un espectacle que fan tres homes que s'inspiren en la cultura de L'Índia i que ens acosten el gèrene Bollywood. L'hem explicat de la mà de Nacho Encinas, que com sempre ens ha portat al teatre.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ I CLARA BASSOLS

Art multimèdia amb Daito Manabe – Discrete Figures

Ramon Soler-Padró i Clara Bassols et porten a conèixer un dels artistes avantguardistes més importants de l’actualitat, el Daito Manabe, que va visitar casa nostra el cap de setmana passat amb la seva gira mundial de l’espectacle Discrete Figures (un show que combina dansa amb arts multimèdia i música electrònica). Ens explica el contingut i la feina que hi ha darrera del seu show. No us el perdeu.