Futbol Sala Femenino

O Ourense Envialia sorprende o Burela Pescados Rubén

Con esta victoria as ourensanas recuperan o ánimo na loita pola loita polo cuarto posto.

Óscar Gómez

Ourense | 20.02.2023 08:51

O Ourense Envialia sorprende o Burela Pescados Rubén | La Voz de Galicia

Competido derbi galego entre dous clásicos da máxima categoría, no que participou o Pescados Rubén Burela buscou recuperar o segundo posto da clasificación tras o revés no Poio Pescamar, mentres que o as Ourensanas buscaban volver endereitar o seu rumbo ligueiro.

Con alta presión de ambos os equipos pasaron os primeiros minutos do partido, con escaseza de ocasións claras de gol. Vane quedou como o principal baluarte do Envialia para despexar tiros claros de Peque e Marcondes no tramo final do período. A poucos segundos do final, nunha rápida transición ofensiva, o Envialia púxose por diante con gol con gran talante de Iria Saeta, superando por abaixo a Caridad tras un pase de Candela, deixando o descanso 1 a 0 para os locais.

Con tiros de Emilly Marcondes, o Burela tentou nas primeiras voltas do segundo acto igualar o envite pola vía rápida. O empate marcouno Irene Samper, tras roubar o balón pola banda dereita e tras Cruzar a metade da pista coa súa esquerda dende a frontal marcou o empate aos 27 minutos. O Envialia non rompeuse ante o empuxe do Lugo e o partido volveu mergullarse nuns minutos de grande equilibrio.

A sete minutos do final, o Envialia volveu adiantarse cun gol de Jenny Lores a pase de Sara Moreno, tras roubar o balón no medio campo nunha rápida acción ofensiva. O Burela optou polo xogo de cinco con Patricia como porteira e xogadora. O Envialia soubo resistir o empuxe visitante que se prodigaba nos últimos compases en trama ofensiva, pero sen acerto ao rematar ter salvado un empate.