Marín gaña in extremis o derbi ante o Ourense Envialia

Tras a derrota en Marín o envialia baixa a oita posición.

Óscar Gómez

Ourense | 13.02.2023 08:59

Marín gaña in extremis o derbi ante o Ourense Envialia | onda cero

Derbi Irmandiño con moito en xogo para as dúas escuadras, que comezaou co dominio visitante que tivo unha boa ocasión nun disparo raso de Zaide desde un córner. O paso dos minutos e as rotacións, non variaron un rumbo do xogo dominado por un Envialia, que non atopaba o camiño da portería.Os locais co paso do tempo conseguiron ter máis posesión.

Cando todo indicaba que chegaría ao descanso sen goles, no último minuto do período, Iria Saeta nunha estratexia de falta tras deixar atrás a Sara Moreno marcou o primeiro tanto do encontro.

O Envialia saltou no segundo tempo disposto a abrir brecha no luminoso, ante un Marín que non conseguiu crear perigo. Variaron o paso dos minutos ou o futuro da xogada, co control do xogo visitante e un Marín agardando o seu momento, como nunha contra rematada por Pau cun disparo ao lado da rede.

A cinco minutos do final, Ceci meteu axiña nun saque de esquina, collendo o Ourense fóra de posición, para que María León dende a frontal empatou o xogo. A tres minutos do final, Candela, cun pase de Jenny Lores dende a banda esquerda, volveu poñer por diante ao equipo visitante, pouco despois, Pau remataba o plantel cun pase de Ceci nun bo ataque das marinenses.

Tras un tempo morto, Envialia tentou reaccionar nos últimos compases, pero un gran contragolpe, María León dentro da área a pase de Ceci marcou o 3 a 2, as orensanas intentárono nos últimos compases co xogo de cinco pero sen acerto para salvar un empatar nun partido que chegaron a dominar no luminoso durante máis tempo.