Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

VILA-REAL

Vila-real activa un protocol especial davant el risc de gota freda

L´Ajuntament anuncia la suspensió de les classes hui dimecres en tots els centres educatius i habilita un servei de ludoteca en el centre Maria de Luna.

ondacero.es
  CASTELLON | 11/09/2019
L´Alcalde José Benlloch convoca un gabinet de crisis amb les forçes de seguretat per coordinar un protocol especial davant la DANA.

L´Alcalde José Benlloch convoca un gabinet de crisis amb les forçes de seguretat per coordinar un protocol especial davant la DANA. / ONDACERO.ES

L'Ajuntament de Vila-real ha activat el protocol especial davant el risc de fortes pluges amb nivell d'alerta taronja. Entre altres mesures de prevenció i seguretat, l'alcalde, en coordinació amb els diferents departaments implicats, ha decretat per a hui la suspensió de les classes en els centres docents de la ciutat i el tancament cautelar de les instal•lacions esportives municipals. Per a aquelles famílies que no disposen d'una altra possibilitat, s'habilitarà, per primera vegada, un servei extraordinari de ludoteca.

Una de les primeres decisions de l'alcalde ha sigut decretar la suspensió de les classes per aquest dimecres però posa en marxa un servei de ludoteca amb personal especialitzat de 7.30 a 13.00 hores, a l'Agència de lectura Maria de Luna, enfront del centre de salut del Pilar (carrer de Martí l’Humà, 26), sense necessitat d'inscripció prèvia.

La Policia Local de Vila-real ha mantés un dispositiu especial durant l'alerta d'almenys quatre patrulles la pasada nit, i reforça el personal amb els efectius necessaris conforme avance l'episodi. S'han revisat les tanques i senyalitzacions, camins i punts que presenten risc d'inundació, com el pas subterrani del carrer dels Furs de València, d'accés a la carretera de Borriana. En aquest punt conflictiu, es reforçarà la senyalització amb una innovació: un semàfor mòbil en tots dos accessos i cinta led lluminosa en les tanques que barren el pas, per a evitar que ningú les aparte i accedisca al túnel malgrat la prohibició, amb el risc que això suposa. L´Ajuntament en les darreres setmanes ja s´ha procedit a una neteja a fons dels embornals i l'empresa concessionària del servei està previnguda per a actuar on siga necessari.

Els Serveis Socials municipals també estan alerta i han activat el protocol, contactant amb serveis externs com Creu Roja i els hostals de la ciutat, per si fóra necessari evacuar a algunes famílies de les seues cases, amb previsió de reallotjaments en dependències municipals si fóra necessari. Les zones residencials amb major risc han sigut notificades i els serveis municipals disposen de tota la tecnologia i materials necessaris, com mantes tèrmiques, per a atendre l'episodi.

En el cas dels serveis de mobilitat, el Groguet, l'autobús urbà gratuït de Vila-real, preveu un itinerari alternatiu d'accés a l'hospital de la Plana en el cas de tancament al trànsit del túnel de la carretera de Borriana.