VILA-REAL

Vila-real promou una nova campanya de reciclatge de vidre per a penyes

Els dies 12, 15 i 19 de maig es col-locaran les bàscules en diferents punts de la ciutat per a que les penyes puguen pesar el vidre.

ondacero.es

CASTELLON | 10.05.2018 08:48

La penya Mai d´Acord va ser la guanyadora pel reciclatge de 79 quilos de vidre, per això van rebre una cistella de productes de la terra.
La penya Mai d´Acord va ser la guanyadora pel reciclatge de 79 quilos de vidre, per això van rebre una cistella de productes de la terra. | ONDACERO.ES

Les festes de Vila-real tornaran a ser enguany més verdes i sostenibles, de la mà de la campanya d'incentius al reciclatge de vidre #LAPEÑARECICLA, que promou l'entitat Ecovidrio a nivell estatal.

Amb la col•laboració de les regidories d'Agricultura, Medi Ambient i Canvi Climàtic, Festes i Esports, la Junta de Festes i la Comissió de Penyes, torna a posar-se en marxa la iniciativa de reciclatge de vidre #PENYARECICLA. La iniciativa pretén, una vegada més, sensibilitzar i conscienciar a penyistes i ciutadans sobre la importància del reciclat de residus d'envasos de cristal, a través d'un concurs per a ser la penya més sostenible i aconseguir un lot de productes de la terra.

Al llarg dels festejos instal•larà una bàscula especial perquè les penyes pesen tots els seus envasos i els dipositen en els contenidors corresponents. Els punts de recollida es col•locaran el dissabte 12 de maig en l'avinguda de la Murà (encreuament amb el Cedre, en el recinte del concurs de paelles); el dimarts 15, en l'avinguda de Pius XII encreuament amb Lluís Vives (Torre Motxa); i el dissabte 19, en el carrer Josep Ramon Batalla amb Exèrcit (Barranquet). Les penyes i veïns podran acudir entre les 12.00 i les 16.00 hores per a pesar els seus residus d'envasos de vidre, a càrrec d'educadors que portaran el control dels quilos reciclats per cada penya. Així mateix, una ecopatrulla visitarà en el mateix horari els locals festers animant-los a participar en el concurs.

Tots els participants rebran marxandatge i podran pujar les seues fotos més sostenibles a les xarxes socials amb el hashtag #LAPEÑARECICLA, en castellà, ja que és una campanya a nivell nacional.