VILA-REAL

Destaca presenta les activitats d´enguany en la fira CEVISAMA

Altres països estan interessats en el model de la fira de tranferència científica i tecnològica.

ondacero.es

CASTELLON | 01.02.2019 09:27 (Publicado 01.02.2019 09:23)

l´Alcalde de Vila-real, José Benlloch junt amb el director de la Càtedra, Juan Carda durant la pasada edició de Cevisama.
l´Alcalde de Vila-real, José Benlloch junt amb el director de la Càtedra, Juan Carda durant la pasada edició de Cevisama. | ONDACERO.ES

La càtedra d´Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real ha fet balanç de la fira Destaca 2018 i ha presentat les activitats per al 2019. La cita ha tingut lloc en l´estand de la Diputació de Castelló a la fira CEVISAMA.

Les principals dades de l'última edició de la fira de transferència tecnològica, celebrada al novembre al Centre de Congressos, Fires i Trobades: més de 7.500 visites, 2.200 escolars en l'apartat de Divulgació, 30 ponents internacionals i 50 expositors d'empreses, start-ups i centres d'investigació avalen la consolidació de Destaca com la principal fira científica del territori i, fins i tot, una de les referències del sector en l'àmbit internacional. “Hi ha molt d’interés fora de les nostres fronteres pel model que hem impulsat des de la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de l'UJI i fins i tot recentment hem estat, convidats pel Govern del Marroc, explicant el treball que fem des de la Càtedra i Destaca per al foment de la innovació a través de la connexió entre ciència i empresa i l’impuls de vocacions científiques”, assenyala l´alcalde José Benlloch.

Impulsar la igualtat en la ciència, posant en valor el paper de la dona i afavorint la feminització del sector científic i tecnològic, és la meta que s'ha proposat la Càtedra d'Innovació Ceràmica Ciutat de Vila-real de cara a l'any 2019.

El director de la Càtedra Juan Carda ha desgranat algunes de les activitats de la programació de 2019, entre les quals destaca una nova edició de Destaca en Ruta. L´organització està valorant les diferents sol•licituds i activitats a realitzar, que es duran a terme abans de l'estiu. D´entre les activitats previstes enguany, el programa de divulgació científica Ràdio-Ciència, una jornada i un concurs sobre big data, en col•laboració amb l'empresa Nunsys, la commemoració de l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics, un programa de televisió de divulgació científica i ‘Somnis de fang’, un documental en col•laboració amb Endora Produccions sobre els últims terrissaires de la Comunitat, són algunes de les línies d'actuació de la Càtedra per a enguany.