Política

Meritxell Batet abandona la primera línia política

L'expresidenta del Congrés i candidata del PSC en les passades generals ha renunciat avui a la seva acta de diputada. Sense explicitar les raons, la fins ara dirigent socialista ha argumentat que "és el millor moment per deixar la política activa". En un missatge a les xarxes socials ha escrit que se'n va amb "la satisfacció de la feina ben feta".

Redacción

Barcelona | 06.09.2023 17:59

Meritxell Batet
Meritxell Batet | Europa Press

Meritxell Batet fa un pas al costat després d'haver guanyat amb contundència les eleccions al Congrés. Prèviament, ja havia renunciat a repetir com a presidenta de la Cambra Baixa. La política catalana abandona la primera línia “amb orgull d'haver servit a un projecte polític col·lectiu que busca -afirma- millorar la vida de la ciutadania i transformar la societat”.

La fins ara diputada conclou que està convençuda que “molt aviat haurà un nou Govern de progrès liderat per Pedro Sánchez” que “continuarà amb les reformes que la societat espanyola necessita”.

Meritxell Batet ha estat diputada socialista durant 19 anys, però no va ser fins el 2018 quan el seu nom va saltar a la primera plana. Va ser nomenada ministra de Política Territorial en el primer govern de Pedro Sánchez després de la moció de censura a Rajoy. I durant els darrers quatres anys ha estat la tercera autoritat de l'Estat com a presidenta del Congrés.