ESTIU CALORÓS

Calor i poca pluja de cara a aquest estiu

Després d'una primavera plujosa i amb temperatures baixes, la setmana que ve començarà el canvi de temps

Jaume Mas

Barcelona | 19.06.2024 16:19

muertes por calor en Europa
muertes por calor en Europa | Sinc

Ens espera un estiu més calorós i més sec del que és habitual. Segons l’Agència Estatal de Meteorologia, després d’una primavera humida i dins dels paràmetres normals, en menys d’una setmana ja arrencaran les temperatures altes i l’estació seca.

Primavera "normal"

La primavera ha estat suau i amb pluges força abundants. Tal com explica el cap del grup de predicció i vigilància de la AEMET, Ramón Pascual, fins i tot podríem parlar d’una estació meteorològica “normal”, un fet que feia molts mesos que no es veia al territori.

La sequera, lluny, d'acabar

Pel que fa a la sequera, Pascual ha remarcat que som lluny de sortir-ne malgrat les últimes pluges. I és que des de l’AEMET alerten que l’estiu no serà una estació que beneficiï la situació de sequera. De fet, s’espera que patim pics de calor i poca pluja durant els mesos vinents.

Tot i que l’estiu meteorològic comenci oficialment l’1 de juliol, es preveu que a partir de Sant Joan l’augment de temperatures comenci a fer acte de presència amb màximes per sobre dels 30 i els 35 en algunes zones de Catalunya.