COVID-19

Detectat el primer cas de la soca britànica a Catalunya

El Departament de Salut admet que a partir d'aquest cas és probable que en surtin de nous i assegura que estudien la traçabilitat per fer el seguiment de les persones que hi han estat en contacte

Onda Cero Catalunya

Barcelona | 07.01.2021 14:15 (Publicado 07.01.2021 13:58)

Unitat de Cures Intensives a l'Hospital Santa Caterina de Salt
Unitat de Cures Intensives a l'Hospital Santa Caterina de Salt | ACN

La soca britànica ja ha arribat a Catalunya. Es tracta d’un cas que es va detectar aquest dimecres al vespre, un ciutadà resident de Catalunya però que havia viatjat al Regne Unit. Ara Salut ha engegat l’estudi de contactes, tot i que la consellera de salut, Alba Vergés, admet que és molt probable que a partir d’aquest cas se’n detectin molts més.

Recordem que la soca britànica és una mutació del coronavirus però més transmissible. Els científics l’estan estudiant per veure fins a quin punt pot ser més agressiu però no creuen que la nova variant pugui ser resistent a la vacuna.

Campanya de vacunació

Sobre la vacuna, assegura Alba Vergés que s’està accelerant el ritme de vacunació i xifra en 25.000 les dosis subministrades. A més, la titular de Salut ha informat que Catalunya preveu rebre prop de 100.000 dosis de la vacuna Moderna a partir de la setmana que ve.