Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

ENQUESTA

Creus que ha tornat la bombolla immobiliària del lloguer?

El preu del lloguer de pisos a Barcelona ha arribat al seu màxim històric en tots els barris i districtes de la ciutat. Segons dades de la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat, durant el tercer trimestre del 2017, el preu mitjà dels nous contractes de lloguer va superar els 900 euros mensuals per primera vegada en la història. Un increment del 9,4% respecte el mateix període de l’any anterior. Ciutat Vella, amb un augment del 12,8%, és el districte on s’han disparat més els preus del lloguer.

ondacero.es | Barcelona
| 31/01/2018

Actualment, el preu mitjà del lloguer a Barcelona és el doble que el 2000 i només en els darrers 3 anys l’arrendament d’un pis s’ha encarit 200 euros.

La pujada però no ha frenat la signatura de nous contractes que ha continuat augmentant fins els 140 de mitjana diària. Això s’explica, segons la Cambra de la Propietat Immobiliària de Barcelona, per l’encariment dels preus dels pisos als municipis de l’àrea metropolitana que ha frenat la tendència de molts barcelonins a marxar de la seva ciutat i quedar-se a viure a Barcelona.

Pel que fa a Espanya el preu del habitatge de lloguer va pujar un 18,4% el 2017. Un increment que coincideix amb un canvi de mentalitat ja que només 2 de cada 10 espanyols creu que arrendar suposa perdre diners i 4 de cada 10 pronostiquen que cada vegada es llogarà més i es comprarà menys, segons un estudi de l’empresa Fotocasa.

Per altra banda, el preu dels pisos nous va créixer el 2107 un 5% i va experimentar la pujada més gran en 10 anys segons l’informe ‘Tendències del Sector Immobiliari’ elaborat per la Societat de Taxació (ST).

Amb 3.865 euros per metre quadrat Barcelona és la ciutat més cara d’Espanya i Catalunya amb 3.452 euros por metre quadrat la comunitat amb els preus més alts.

Què opines? Creus que estem vivint una nova bombolla immobiliària del lloguer de pisos? Quina es la teva experiència? Has hagut d’abandonar la teva ciutat per l’encariment de la vivenda?

Participa i escolta totes les opinions al programa 'La Ciutat' amb Mònica Günther, de dilluns a divendres de 12.30 a 14h.

Pots votar a l’enquesta, dir la teva en directe o deixar-nos el teu missatge de veu al Whatsapp del programa: 676 760 908

ENQUESTA

ENQUESTA

Creus que ha tornat la bombolla immobiliària del lloguer?

Número de votos: 15