Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

lloguer

 • Notícies Migdia amb Miriam Franch

  LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

  Notícies Migdia 21/05/19

  Han quedat constituides les corts amb la presència dels electes presos. El govern català ha aprovat un decret què permet limitar els preus del lloguer arreu de Catalunya. I en la campanya per l’alcaldia de Barcelona, finalment l’alcaldessa Ada Colau ha acceptat, via Tuiter, fer un cara a cara amb el candidat d’Esquerra Ernest Maragall.

 • Notícies Migdia amb Miriam Franch

  LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

  Notícies Migdia 04/03/19

  Quarta setmana de judici del procés al Tribunal Suprem, aquest matí amb l'ex número dos d'interior, José Antonio Nieto. La Generalitat planteja ampliar la duració mínima dels contractes de lloguer a un mínim de sis anys i regular-ne el preu. I també ens hem fet un repàs de les dades de l'atur del mes de febrer.

 • Toni Marín

  EL PROGRAMA DE L'AGOST A ONDA CERO CATALUNYA

  Fem l'agost 07/08/2018

  En l'edició del matí del “Fem l'agost” hem parlat de la recent pujada dels preus de les habitacions a la ciutat de Barcelona amb la directora d'estudis de Fotocasa, Beatriz Toribio i la portaveu d'AVALOT, Elena Ferrero. També ens ha visitat el mentalista Magno el mentalista. Cap a la part final del programa hem parlat de què podem fer si tenim un local o un pis sota de casa que ens ocasiona molèsties pel soroll amb la nostra advocada, Celia Cánovas.

 • Toni Marín

  EL PROGRAMA D'ESTIU A D’ONDA CERO CATALUNYA

  Fem l'agost 02/08/2018

  El preu del lloguer ha tocat sostre a Barcelona després de cinc anys de pujada. Ho hem tractat amb el gerent de la Cambra de la Propietat Urbana, Oscar Gorgues, el president del Consell del Col.legi d'APIS de Barcelona, el director comercial d'Idealista, David Herencia i el membre de la PAH, Rafa Garcia.

 • Pisos en alquiler en Barcelona

  ENQUESTA

  Creus que ha tornat la bombolla immobiliària del lloguer?

  El preu del lloguer de pisos a Barcelona ha arribat al seu màxim històric en tots els barris i districtes de la ciutat. Segons dades de la Secretaria d’Habitatge de la Generalitat, durant el tercer trimestre del 2017, el preu mitjà dels nous contractes de lloguer va superar els 900 euros mensuals per primera vegada en la història. Un increment del 9,4% respecte el mateix període de l’any anterior. Ciutat Vella, amb un augment del 12,8%, és el districte on s’han disparat més els preus del lloguer.

 • Alquiler y venta de viviendas

  ENQUESTA

  Creus que s’hauria de limitar per llei el preu del lloguer dels pisos?

  Catalunya intentarà reduir el preu dels pisos de lloguer amb bonificacions fiscals i ajudes als propietaris que fixin preus justos. La intenció de la Generalitat de Catalunya és la creació d’un índex de preus que serveixi de referència als ajuntaments o el mateix Govern per concedir bonificacions, per exemple, en l’impost de béns immobles (IBI). Així es vol frenar l’elevada pujada dels preus que a Catalunya ha arribat al 14%, el doble que la mitjana estatal, i ha convertit Barcelona en la ciutat amb el lloguer més car d’Espanya.

  Per això, molts ajuntaments reclamen una legislació que acabi amb aquesta nova bombolla immobiliària i aturi l’especulació amb una regulació del lloguer, com fan ciutats com París o Berlín, per evitar que molts veïns hagin de marxar dels seus barris.

  Una proposta que topa amb la Llei d’Arrendaments Urbans (LAU) de caràcter estatal i amb els propietaris d’habitatges que son contraris a la intervenció pública del mercat lliure dels pisos de lloguer. En aquest sentit, l’Ajuntament de Barcelona ja va aprovar l’estiu passat una proposició per regular aquest mercat amb el suport de tots els partits, excepte el vot en contra del PP i l’abstenció de C’s.