Temas

enquesta

HABLA, PUEBLO, HABLA

#LaBrúixola celebra el Dia d'Andalusia amb l'audiència

Cada 28 de febrer els andalusos i les andaluses celebren el seu dia. Moltes d'aquestes persones ho fa a Catalunya, per una qüestió d'arrels o de sentiment de pertinença a Andalusia. Per això hem preguntat, en aquesta comunitat amb tants andalusos, què és el que més agrada d'Andalusia.

HABLA, PUEBLO, HABLA

La torre Eiffel és el símbol de França que Barcelona va deixar escapar

L'Exposició Universal de Barcelona de 1888 va ser l'esdeveniment triat per Eiffel per a la seva ja famosa torre, però els coordinadors de la fira no la van veure amb bons ulls. Des de llavors, aquest simbòlic monument s'ha convertit en el lloc del món més visitat pels turistes. Avui hem glossat el nostre país veí amb l'audiència del programa i amb el nostre corresponsal a París Álvaro del Río.

HABLA, PUEBLO, HABLA

L'audiència de #LaBrúixola posa en valor el bo i millor de Madrid

Avui hem preguntat a l'audiència del programa què és allò que els agrada més de Madrid. I hem tingut respostes per a tots els gustos. Amb tot, la companya de JELO Begoña del Pueyo, una gata, gata, nascuda al barri de Salamanca, trenca una llança a favor del famós 'bocadillo de calamares'.

HABLA, PUEBLO, HABLA

L'audiència de #LaBrúixola és rockera

Avui hem volgut parlar dels vells rockers que encara a dia d'avui segueixen emocionant amb la seva música a moltes persones. Entre elles, les que escolten aquest programa de ràdio, que ens han demostrat que són molt 'rockeres'. Hem recordat músics com Loquillo, Miguel Ríos, Tina Turner o Freddie Mercury.

HABLA, PUEBLO, HABLA

El personal està cansat d'anar a votar

Aquest dimarts hem preguntat a l'audiència de La Brúixola que hi digui la seva sobre la possible repetició electoral del 10 de novembre. I el què hem constatat és que la gent, en general, està força cansada d'aquesta situació i dels polítics que en són responsables.

LA GRAN BRÚIXOLA

La conducció en la tercera edat, a debat

Avui en Miguel Cáceres ens ha portat la veu del carrer. D'aquelles homes i dones majors de 70 anys que en alguns casos han deixat de conduir i en altres encara es veuen valentes i valents per agafar el volant. Hem parlat d'aquest debat amb el RACE, que ens ha posat llum sobre la idoneïtat de posar el peu a l'accelerador quan les facultats van minvant.

ENQUESTA

ENQUESTA: Qui té raó en el conflicte entre VTC i taxis a Barcelona?

Diversos centenars de taxistes continuen bloquejant amb els seus vehicles la Gran Via de Barcelona en protesta per la nova normativa que impulsa el Govern de la Generalitat per regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC), que estableix que aquests serveis hagin de contractar-se amb una antelació mínima de 15 minuts. De la seva banda, els conductors de VTC estan protestant afectant la circulació a l'Avinguda Diagonal de Barcelona. Davant d'això, us plantegem la nostra pregunta al web ondacero.es/catalunya.

ENQUESTA

S'ha de prohibir fumar dins els vehicles privats?

Des del Departament de Salut es plantegen prohibir fumar dins els cotxes per tal d'aconseguir reduir el consum de tabac a Catalunya. L'any 2017 l'índex de tabaquisme va assolir el seu mínim històric, del 24%. Però malgrat això, el departament segueix amb la intenció de posar en marxa accions per tal de seguir amb la tendència a la baixa pel que fa el consum de cigarretes. Per aquest motiu, igual que en el seu dia es va prohibir als conductors beure o menjar al volant, ara el punt de mira de Salut s'ha posat en el fet d'encendre's una cigarreta i fumar mentre es condueix.

ENQUESTA

Onda Cero Catalunya dedica la setmana a l’economia

Tota la programació dedicarà un espai especial a ajudar als oients a gestionar millor les seves finances i aportarà l’opinió d’experts economistes que ens ajudaran a entendre com evolucionarà la creació d’ocupació, l’evolució del preu dels productes que consumim, els índex de confiança i la generació d’oportunitats de negoci.

ENQUESTA

Creus que es repetiran les eleccions a Catalunya abans de les vacances d'estiu?

Queda menys d'un mes perquè s'acabi el termini reglamentari per tal que el Parlament de Catalunya pugui investir a un diputat president de la Generalitat. L'últim dia és el 22 de maig. En cas contrari, la cambra catalana es dissoldrà automàticament i es convocaran eleccions anticipades en 54 dies. Fins ara, el president del Parlament, Roger Torrent, ha proposat 3 candidats, però cap d'ells, per diferents motius, ha superat el debat d'investidura. Creus que els partits independentistes arribaran a un acord per formar govern abans d'un mes o persistirà el bloqueig i es repetiran els comicis?