Temas

Sushi

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El sushi té un poder d'atracció inexplicable

Avui han vingut a berenar a #LaBrúixola una dona i un home que són dos enamorats del Japó. Hi han esat fins a 6 vegades i ja s'han convertit en estudiosos de la gastronomia d'aquell país. Tant, que han fet un llibre amb els millors llocs per menjar al país nipó. Sense defugir del sushi, busquen més enllà i ens ajuden a conèixer una cuina riquíssima en ingredients i condiments.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Música en directe, 2º Guerra Mundial i reptes per a una monarquia mil·lenària..

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar xerrarem amb el Just Castillo per a que ens expliqui quins són els reptes que te per davant la monarquia nipona ara que Naruhito ha estat anomenat com a nou emperador del Japó. Continuem amb la tertúlia Izakaya, on els historiadors Jonathan López-Vera i Xavier Andreu et donaran algunes de les claus per a entendre la 2a Guerra Mundial i el paper que el Japó va tenir en aquest conflicte. Raul Carda t‘obrirà les portes de Japonshop.com una setmana més per a que puguis gaudir de ls darreres novetats que arriben des del país del sol naixent. A la Càpsula Nipona, l’Alex Pler et donarà a conèixer més expressions del japonès que de ben segur et faran reflexionar. Per acabar et presentem al Takashi Hatsushiba, un dels cantautors japonesos més coneguts que arriba a Barcelona a presentar el seu nou treball, enregistrat a Barcelona. No et pots perdre el petit concert que ens ha ofert! Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – 25 anys de Manga Barcelona i el diccionari culinari definitiu, Oishii.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar descobriràs què tenen en comú els tifons al Japó amb la Dana mediterrània de la ma del Francisco Javier Martin Vide, professor de climatologia per la Universitat de Barcelona. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada celebrar els 25 anys de Saló del Manga de Barcelona, ara anomenat Manga Barcelona, amb moltes novetats i alguna bona sorpresa! A la Càpsula Nipona, la Sachiyo Takabe, des de Bunka Barcelona, ens ensenyarà com fer servir els complements directes a la llengua japonesa. Per acabar et presentem Oishii, un diccionari de gastronomia nipona elaborat pel roger Ortuño, l’embaixador de la cuina japonesa a casa nostra. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Nobu, la marca japonesa de Robert de Niro, rànquing dels millors anime dels 2000 fins avui i els límits de Twitter al Japó.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar escoltaràs al Xavier Puig, des del Col·legi de Periodistes de Catalunya, qui t’explicarà com és que al Japó han acabat multant a un periodista per un retweet. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada a continuar el nostre propi ranking dels anime que ens han enamorat en aquests darrers 20 anys, des dels 2000 fins avui. Al Sabors de Japó comptarem amb Raul Carda, des de Japonshop.com que ens presentarà un lot meravellós de novetats que comentarem en directe. Aprendràs paraules japoneses sorprenents amb Alex Pler de Haiku Barcelona. Per acabar et durem a una habitació de l’hotel Nobu, abanderat per Robert de Niro, i fidel reflex de decoració i restauració japonesa, ara per fi a Barcelona. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Relacions Xina i Japó, els verbs japonesos, i abocaments de residus nuclears al mar.

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Comencem amb una notícia de rigorosa actualitat on coneixeràs les raons darrera dels abocaments de aigua contaminada dels reactors de Fukushima. Daniel Suarez, enginyer nuclear i professor de tecnologia energètica et desvetllarà la veritable magnitud d’aquesta contaminació i el futur de la energia nuclear. Continuem amb la tertúlia Izakaya, dedicada fer-te partícip de com la Xina i el Japó estan cada cop més a prop a nivell econòmic i estratègic. Anirem de la mà de dos grans experts en la matèria com son el Just Castillo, expert en relacions internacionals del Japó i el Jacint Soler, expert en economia i política xinesa. Aprendreu com fer servir els verbs en japonès a la nostra secció d’idioma, la Càpsula Nipona, gràcies als grans consells de la Sachiyo Takabe de Bunka Barcelona. Al Sabors de Japó comptarem amb Raul Carda, des de Japonshop.com que ens proposarà un menú fantàstic per poder prendre a la feina. Per acabar entrevistarem al Xavier Teixidó per a que ens expliqui com és que porta 3 anys organitzant el Bunbu, el festival de cultura tradicional nipona de Barcelona que el proper dia 5 d’Octubre celebra la seva nova edició. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!

La actualidad de Gipuzkoa con Eduardo Yañez

Más de uno Gipuzkoa 27/09/2019 con Eduardo Yañez

Temas del día. Tráfico y tiempo. Jornada de concentración estudiantil contra el cambio climático. Alex Vallejo Joyeros. Pili Jiménez de Muchas Telas "El musical Aladdin". Sushidonosti. Boletín informativo. Avance Regional. El reto de Javier Aramendia. Especial Zinemaldia: Algunas bestias y O que arde premio Film Commission. Noticias del mediodía. Deportes. Música.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Japonshop.com nos presenta el CASUTERA! Sabes ya lo que es?

Raul Carda nos presenta una receta espanyola que triunfó hace siglos en Japón, el bizcocho, solo que allí lo llaman CASUTERA. No te pierdas esta y muchas más curiosidades sobre gastronomía nipona que nos presentan nuestros amigos de Japonshop.com

La actualidad de Gipuzkoa con Eduardo Yañez

Más de una Gipuzkoa 20/09/2019 con Eduardo Yañez

Temas del día. Tráfico y tiempo. Miguel Angel Gastelurrutia Presidente del colegio de farmacéuticos de Gipuzkoa / La carpa ‘El farmacéutico que necesitas’ ofrecerá a la población donostiarra distintos servicios para mejorar la salud de la población. Rosa Sancho enfermera responsable de la comisión de vacunas del colegio de enfermería que trabaja en Salud Publica en GROS (experta en vacunas) “sarampión”. Lucia Pastor / Sushidonosti. Boletín informativo. Avance Regional. Especial 67Zinemaldia: Helena Taberna.OSE Juan José Ocón. Jayro Bustamante / Temblores. Noticias del mediodía. Deportes. Música.

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

La guia definitiva dels sabors del Japó, en exclusiva!

Berta Bonet i Jesus Bardolet son els intrèpids autors del llibre “Qué comer en Japón. Hay vida más allà del sushi”, un compendi de totes les receptes japoneses, les seves variants, els productes que la conformen, i a més, unes direccions per poder tastar la nostra recepta preferida al millor restaurant d’aquella especialitat al Japó. Només ens queda esperar que el publiquin ben aviat!

MADE IN JAPAN, AMB RAMON SOLER-PADRÓ

Japonshop.com ens porta les novetats de l’estiu!

Raul Carda ens proposa un menú deliciós per endur-nos a la feina, pel dia que no ens hagi donat temps a cuinar a casa o no vulguem baixar a cap restaurant, i a més amb productes 100% japonesos. No et deixis res per tastar!