Temas

Sagrada Familia

LA CIUTAT, AMB MARC NAVARRO

Hora Barcelona: Entrades de franc per veure la Sagrada Família

El temple de la Sagrada Família segueix tancat per la crisi sanitària, però, per poc temps. Està previst que obri portes de nou el 4 de juliol i, des d’aquest dimarts, ja estan disponibles les entrades gratuïtes per a tots els barcelonins i barcelonines. Podran entrar al temple de franc les tardes del cap de setmana a partir del 18 de juliol, en una acció que es diu Hora Barcelona i que vol atreure l’atenció dels residents a la ciutat.

LA CIUTAT, AMB MARC NAVARRO

La pandèmia del còlera, clau en la creació de la Sagrada Família

La Sagrada Família, amb les obres aturades pel coronavirus i un aforament molt reduït, té una història molt lligada a una altra pandèmia: la del còlera. El Julià Bretos ens ha explicat perquè aquesta malaltia infecciosa va ser clau en la creació del temple.

Entrevista en 'Por fin no es lunes'

Joan Vila Grau, vidriero de la Sagrada Familia: "La luz y el color son la esencia del arte de la vidriería"

Joan Vila Grau es el vidriero de la Sagrada Familia con 87 años. Hijo del también pintor Antoni Vila Arrufat, se formó en la Escuela de Arquitectura de Barcelona, encaminándose sin embargo hacia la pintura. Interesado por el arte litúrgico, se ha especializado en la realización de vidrieras para iglesias y edificios religiosos (sus primeras vidrieras fueron entre 1954 y 1959), destacando su obra en el Templo Expiatorio de la Sagrada Familia (desde que recibiera el encargo hace ya 20 años, en el 99). Ahora se ha 'tomado un respiro' con la Sagrada Familia aprovechando el parón de las obras de la fachada de la Calle Mallorca.