Temas

pirineu

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 04/07/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques. Entrevista amb Jesús Montoliu, president de l'Associació de les Jornades per a l'excel·lència que es celebraran els dies 6 i 7 d'octubre a Esterri d'Àneu per debatre sobre el futur del Pirineu. Seguim amb l'espai de patrimoni amb Jesús Brufal, que ens parla del Castell Palau de Torrebesses i espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové.

LA CIUTAT LLEIDA, AMB NÚRIA MORA

Quin futur volem per al Pirineu? Reflexions transversals en el marc de les Jornades per a l'excel·lència d'Esterri d'Àneu

Esterri d’Àneu celebrarà els dies 6 i 7 d’octubre la desena edició de Jornades per a l’excel·lencia, que aquest any proposen una reflexió transversal sobre el futur del Pirineu. Sota el títol Quin futur volem per al Pirineu, Estratègies per a un desenvolupament sostenible dels territoris de muntanya, diversos experts analitzaran aspectes com el creixement sostenible, el canvi climàtic o l'arrelament al territori amb un programa que interpel·la escolars, joves i professionals. A La CiutatLleida n'hem estat parlant amb Jesús Montoliu, president de l'Associació de les Jornades per a l'Excel·lència.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 01/02/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques. Coneixem el complex defensiu de Sant Joan de Vilamur, un dels més ben conservats del Pirineu. Parlem de les notícies de la televisió, sèries i cinema amb Miki de Santiago i recomanacions literàries de l'escriptora i blogger Marta Planes.

CULTURA

La Unesco declara els raiers Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Els raiers han obtingut el reconeixement com a Patrimoni Cultural Immaterial per la Unesco. El Comitè intergovernamental del patrimoni cultural immaterial d'aquest organisme internacional reunit a Rabat (Marroc) ha avalat així la candidatura conjunta dels governs d'Àustria, Txèquia, Alemanya, Letònia, Polònia i Espanya. Els raiers de la Pobla de Segur i Pont de Claverol (Pallars Jussà) i Coll de Nargó (Alt Urgell) formaven part de la candidatura i creuen que la decisió de la Unesco ajudarà a preservar l'ofici, un homenatge a totes les persones que durant anys van destinar la seva vida al transport fluvial de la fusta.

OFERT PER LA DIPUTACIÓ DE LLEIDA

La Seu d’Urgell, nova parada de la campanya de desgreuge contra les dones que van ser acusades de bruixeria

La Seu d’Urgell ha acollit la projecció de la docuficció ‘Bruixes, la gran mentida’ de Sàpiens, amb la participació d’historiadors, la diputada d’Igualtat i Cooperació Internacional, Helena Martínez, i l’actriu principal, Meritxell Yanes. Es tracta del tercer acte de la campanya de la Diputació de Lleida ‘Memòria és nom de dona’ que recorre municipis de Lleida, Pirineu i Aran.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 25/01/22

Podcast complet del programa La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Parlem sobre les discrepàncies que genera al Pirineu la candidatura dels Jocs Olímpics d'Hivern Barcelona - Pirineus 2030, escoltant posicions contràries com les de la Plataforma Stop JJOO i d'altres que es mostren favorables però no a qualsevol preu, tal com ens explica el president del Consell Comarcal del Pallars Sobirà, Carles Isús. El professor de música Jordi Cano ens explica com s'estudia la música en l'àmbit escolar i parlem de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové. Tanquem el programa amb l'agenda cultural.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 11/11/21

Podcast complet del programa La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Aquest dimecres es presentava a Barcelona el manifest de la plataforma Stop JJOO Pirineu que demana la retirada de la candidatura dels JJOO Barcelona Pirineus. Entrevista amb l'escriptor Màrius Serra que avui presenta a Lleida la seva darrera novel·la "Fora de joc a Montserrat". Actualitat del món audiovisual amb Miki de Santiago i l'agenda del dia.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 08/04/21

Podcast complet del programa La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Actualitat de Lleida i comarques, tornen a partir de demà les restriccions de mobilitat, cap sorpresa al Pirineu però els consells comarcals demanen ampliar el perímetre de la comarca a la regió sanitària. Als petits plaers la Marta Romera ens parla avui de la importància de tenir una bona rutina de cura de la salut bucodental. Noticies del món audiovisual i cinema amb Miki de Santiago i l'agenda cultural del dia.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 22/05/20

Podcast complet de La Ciutat Lleida amb Núria Mora. En el programa d'avui parlem dels preparatius de l'Alt Pirineu i l'Aran a la Fase 2. Agenda virtual del cap de setmana. Remeis Casolans dels tallers del Casal de la Dona. Misteris sota zero amb Enric Sabarich i Postureig de Lleida.