Temas

LGTB

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

L’Alejandra Castelló és la ‘mamo’ del fill de la Babeth Ripoll

La Babeth Ripoll té un fill que un bon dia va conèixer la que seria la seva madrastra. És l’Alejandra Castelló, la parella de la Babeth. El terme ‘madrastra’ té unes connotacions negatives que ell ha sabut combatre inventant el terme ‘mamo’. O el què és el mateix: mami-molona.

Más de Uno Segovia 03/07/2020

Día del orgullo LGTBI diferente

Desde el colectivo Segoentiende, Marcos Tarilonte, nos habla de la situación que atraviesan en estas fechas en las que se siguen produciendo acoso y discriminación por la orientación sexual.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 04/03/2020

Avui ens hem emocionat moltíssim amb el nostre convidat a berenar. És en Bruno Bimbi, periodista i escriptor argentí que ens ha presentat 'El fin del armario' (Anaconda). És el seu llibre, en el que fa un homenatge a Pedro Zerolo. A més, hem parlat del 8M, de feminisme i de masclisme amb la presidenta de l'Institut Català de les Dones Laura Martínez. A més, hem escoltat l'audiència i els seus problemes amb el son. Tot plegat rematat amb el Lluís Soler i la música de la setmana.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Visibilizar l'amor homosexual és fonamental per combatre l'oblit

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres l'escriptor murcià Jan J. Martí, que ha escrit el què ja anomena 'La trilogía del olvido'. Un compendi de 3 llibres que tenen diferents històries dins. Totes protagonitzades per homes homosexuals. Les ha construït a partir de fotografies antigues en les que hi apareixen parelles d'homes. La seva literatura serà sèrie de televisió gràcies a una productora que ja n'ha comprat els drets.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 14/02/2020

Avui hem celebrat el dia de Sant Valentí amb la nostra audiència. I hem berenat amb Jan. J. Martí, un escriptor d'èxit que presenta una trilogia de llibres on ha imaginat històries d'amor homosexual quan no podien mostrar-se lliurement. Hem clavat les faves del divendres, que no són pas tendres, de mà d'en David Cervelló. I hem cridat allò que diem cada divendres de "Que no arribi dilluns!".