Temas

globalleida

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 21/02/2023

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Espai Economix, amb el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica Carles Gibert i Lídia Mor, tècnica de GlobaLleida que ens parlen de la nova Xarxa de Punts GlobaLleida que hi ha al territori i el catàleg de serveis que ofereixen. Seguim amb l'espai de patrimoni, amb Jesús Brufal que avui ens parla sobre la colònia industrial de la Mata de Pinyana i l'espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové, que ens explica quin és l'origen del vermut.

ECONOMIX

GlobaLleida obre 13 punts d'atenció a 11 comarques per ser punt de referència de l'empresa i l'emprenedoria

En l'espai Economix d'aquesta setmana parlem de la Xarxa de Punts d'Atenció que promouGlobaLleida a través del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. Es tracta d'una xarxa de 13 punts d'atenció pel suport a l'empresa i l'emprenedoria que està ubicat a 11 comarques de Lleida. Amb personal tècnic qualificat es posa a disposició d'empreses, emprenedors, ens locals, ciutadania i comunitat educativa més d'una trentena de serveis en benefici del desenvolupament local i la promoció econòmica del territori. En parlem amb Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica i Lídia Mor, tècnica de GlobaLleida.

ECONOMIX

Arrenca el calendari de fires de la demarcació de Lleida amb l'èxit de la Fira de l'Oli de les Borges

El Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida ha editat la Guia de Fires per aquest 2023, un calendari d'esdeveniments firals que es faran arreu del territori durant l'any i que respecte l'any passat, augmenta un 17 per cent. És a dir, es passa de 157 a 183 fires programades, en un total de 103 municipis de les comarques de Lleida. Un suport a l'activitat firal que es dona des de la Diputació de Lleida i que té un impacte dinamitzador sobre el territori. El calendari ha donat el tret de sortida aquest cap de setmana amb la 60a edició de la Fira de l'Oli de les Borges Blanques. De tot plegat en parlem amb Carles Gibert, vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida; Ricard Lega, tècnic del Patronat; Francesc Vilanova, director comercial d'Oli El Terrall de la Cooperativa Sant Isidre de les Borges Blanques i Manel Llaràs, president de Pimec Comerç Lleida i propietari dels forns Llaràs.

ECONOMIX

Mumel, el bombó saludable d'espirulina i cacau 'made in' Almenar

Aquesta setmana a l'Economix, l'espai d'emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l’Aran, parlem de la presentació de Mumel, el so del plaer saludable, el plaer que et cuida. Es tracta d'un bombó saludable elaborat amb cacau i espirulina. Una iniciativa que naix a Almenar, de la mà de les empreses Organa Espirulina i Origen Bean to Bar Lleida del mestre xocolater Ivan Pascual. Avui a La Ciutat Lleida en parlem amb Joan Solé, fundador d'Organa Espirulina i amb la Blanca Salinas-Roca, doctora en nutrició de la UdL.

ECONOMIX

Vint empreses del territori finalitzen la primera promoció de l'Impusat't

Aquesta setmana a l'Economix, l'espai d'Emprenedoria al servei de la Transformació Econòmica de les Terres de Lleida, Pirineu i l’Aran, parlem de la cloenda i el lliurament dels diplomes de la primera edició del programa de consolidació empresarial IMPULSA’T en la que han participat 20 empreses del territori. Ho comentem amb el vicepresident del Patronat de Promoció Econòmica Carles Gibet, amb Ferran Alemany que ha apadrinat aquesta primera promoció i amb dues de les empreses participants: Gisela Trilla, arquitecta especialitzada en alta eficiència energètica i Francisco Reyes, administrador de Cerveseria La Hija de Moctezuma.

ECONOMIX

La cuina i els productes alimentaris de Lleida, al Gastronòmic Fòrum Barcelona

En l'Economix d'aquesta setmana ens traslladem fins al Gastronòmic Fòrum Barcelona que s'està celebrant aquests dies a la capital catalana. Un certamen que té com a objectiu principal difondre les noves tendències del sector de la gastronomia i la restauració, acollint debats, conferències i taules rodones, entre d'altres. La Diputació de Lleida hi participa per primera vegada amb les DOP i les IGP com a marca i garantia dels productes de proximitat lleidatans, un enllaç entre el territori i la seva cuina. En parlem amb Joan Talarn, president de la Diputació de Lleida. També amb el xef Xixo Castaño del restaurant Malena, de Gimenells, amb estrella Michelin, que ha estrenat l’espai Catalunya amb la presentació del ‘Bombó de llebre i pera de Lleida’ i també ens acompanya Gerard Pujol, president del Consell Regulador de la DOP Pera de Lleida.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 25/10/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Espai Economix en què coneixem casos d'èxit d'empreses del territori que han participat als programes de creixement empresarial de l'àrea d'emprendoria GlobaLleida del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida. Seguim amb el professor de música Jordi Cano, que avui ens ofereix una retrospectiva de la música dels 80 i l'espai de cuina i gastronomia amb el xef Gabriel Jové.

ECONOMIX

L’èxit dels programes de creixement per a les empreses del territori

A l'Economix d'aquesta setmana parlem avui amb algunes de les empreses d'èxit que han participat en els programes de creixement empresarial que ofereix l'àrea d'emprenedoria i empresa GlobaLleida. Programes com el Lleida StartUp, l'Impulsa't o Accelera el Creixement són programes de formació, acompanyament i mentoring que ajuden les empreses en els seus diversos procesos de creació, consolidació i creixement. Avui en parlem dos participants d'Accelera el Creixement: Alba Majós, de l'empresa Batsi Solutions i Ferran Alemany, de Torrons i Mel Alemany. També ens acompanya Iván Caelles, CEO d'OliBa Green Beer que ha participat al programa Lleida StartUp.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 11/10/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. Comencem el programa amb l'Economix, espai en què fem balanç de resultats de la participació del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida en el marc de la Fira de Sant Miquel, que per primer cop ha acollit el pavelló de la Bioeconomica i el Congrés BIT. Un balanç que fem amb Ricard Lega, Joan Torrent i Núria Esteban, tècnics del Patronat de Promoció Econòmica i coneixem l'experiència empresarial de Fira amb Oriol Aldomà, CEO de TalKual i Cristina Fransi, CEO de Biesogen. Seguim amb l'espai de cuina i gastronomia amb Gabriel Jové i l'agenda cultural.

ECONOMIX

Èxit del Bit Expo on l'aposta per la bioeconomia afavoreix l'arrelament del món rural

Fa 10 dies estàvem immersos en la Fira agrària de Sant Miquel de Lleida, una fira que aquest any ha tornat a la plena normalitat i a més amb novetats, com ha estat la integració al certamen del pavelló Bit Expo, dedicat a la Bioeconomia, amb una mostra d’empreses vinculades a aquest sector, una de les activitats que s’han inclòs en la Primera Setmana de la Transformació Econòmica, que també incloïa el 1r Congrés BIT celebrat els dies 29 i 30 de setembre a la Llotja de Lleida. I avui a l’Economix el que farem és parlar de les activitats que s’han desenvolupat en els diferents estands de la Diputació de Lleida en el marc de la Fira de Sant Miquel. Parlem amb Ricard Lega, Joan Torrent i Núria Esteban, tècnics del Patronat de Promoció Econòmica de la Diputació de Lleida i coneixem l'experiència empresarial de Fira amb Oriol Aldomà, CEO de TalKual i Cristina Fransi, CEO de Biesogen.