Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

carles aguilar

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 31/05/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem amb el dr. Vicente Plaza, Pneumòleg i Director de Formació i Docència de la SEPAR (Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica) que ens explica la nova versió de la Guia Espanyola per al maneig de l’Asma (GEMA). Una guia amb una "renovació profunda", ja que s'ha reescrit per complet i s'ha adaptat al moment actual , que inclou un apartat sobre l’asma i la COVID-19, entre d'altres novetats destacables. Continuem amb la secció de consum on analitzem els resultats d'una enquesta realitzada per l'Agència Catalana de Consum, sobre l'impacte de la crisi sanitària per la COVID-19 en els hàbits de consum de la població catalana amb la directora de l’ACC, Beth Abad. Desprès Carles Aguilar entrevista al dr. Humberto Loscertales, director de Medicentre, sobre els eines terapèutiques que utilitza la medicina regenerativa per tractar amb eficàcia les conseqüències que l’artrosi produeix en les nostres articulacions. I acabarem el programa parlant del recanvi de les pròtesis mamàries. Han passat ja uns quant anys des de que es van començar a utilitzar els primers implants mamaris i al llarg de tot aquest temps, han evolucionat notablement quant a la seva textura, forma, consistència i durada. Les pròtesis d'abans requerien d'un recanvi generalment als 10 anys però les pròtesis actuals poden durar molts més anys i només requereixen el recanvi en cas de trencament, fuga, contractura important o desgast de les mateixa. Ens ho explica la dra. Mireia Ruiz Castilla, cap de servei de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora del Hospital Quirónsalud de Barcelona.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 24 /05/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem parlant amb la dra. Teresa Maristany, Directora de Radiòlegs de Catalunya comentant la aposta que s’està fent per transformar la pràctica assistencial com una millor sortida per la pandèmia de la COVID-19 pel que fa al diagnòstic per la imatge. Desprès, el Dr. Rafel Guayta, Assessor Mèdic de En Bones Mans, comenta un estudi que pot ajudar a prevenir episodis depressius en situacions de risc com l’actual. Un equip de científics del Hospital de Sant Pau aconsegueix identificar elements reguladors dels gens que provoquen la trombosi i que permeten detectar la predisposició genètica del malalt. Ens ho explica el Dr. José Manuel Soria, Cap de la Unitat de Genòmica de Malalties Complexes del Institut de Recerca del Hospital de Sant Pau (Barcelona). Continuem amb Alzheimer Catalunya Fundació que ha rebut el “Primer Premi d’Internet” per la campanya de sensibilització per visualitzar la tasca del cuidador “Yo también tengo Alzheimer”. Parlem amb la Marta Navarro, Cap de Comunicació de ACF. Finalment, comentem la problemàtica de les “Fake News” o noticies falses i la necessitat de detectar-les i evitar compartir-les ja que no només poden afectar a la nostra economia sinó també a la nostra salut amb l’Ignacio Blanco Professor Titular de Periodisme de la Universitat CEU San Pablo (Madrid) i Director del “Master de Verificación Digital “Fact Checking y Periodismo de Datos”

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  Detectar i evitar compartir les “Fake News”

  Carles Aguilar entrevista a l’Ignacio Blanco, Professor Titular de Periodisme de la Universitat CEU San Pablo (Madrid) i Director del “Master de Verificación Digital “Fact Checking” y Periodismo de Datos, sobre la problemàtica de les “Fake News” o noticies falses i la necessitat de detectar-les i evitar compartir-les ja que no només poden afectar a la nostra economia sinó també a la nostra salut

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  Identifiquen els elements reguladors dels gens que provoquen la trombosi

  Carles Aguilar parla amb el Dr. José Manuel Soria, Cap de la Unitat de Genòmica de Malalties Complexes del Institut de Recerca del Hospital de Sant Pau (Barcelona). Un equip de científics del Hospital de Sant Pau aconsegueix identificar elements reguladors dels gens que provoquen la trombosi i que permeten detectar la predisposició genètica del malalt.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 17/05/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem parlant amb el Dr. Josep Just sobre les infeccions d'orina i la presència de bacteris en les vies urinàries, vies que normalment estan lliures de les mateixes i de les manifestacions inflamatòries, com són la febre o el dolor local. Tot seguit Carles Aguilar entrevista a la directora de l’Agència Catalana de Consum, Elisabeth Abad, per parlar de les afectacions que provoca en el consum aquesta crisi sanitària del coronavirus. I sobretot, de les vies que ens ofereixen des de l’Agència Catalana del Consum per resoldre les possibles reclamacions. Després en Josep Vilajoana, psicòleg d’Alzheimer Catalunya Fundació, ens comenta com afecta aquest procés de confinament a les persones diagnosticades d’Alzheimer, quines son les seves necessitats i què es pot fer per mantenir rutines saludables per evitar la descompensació. La següent convidada es la Paola Galbany, Predisdenta del COIB amb qui comentem la celebració del Dia Mundial de la Infermeria, la situació actual d’aquest col·lectiu i l’important paper que està jugant en aquesta pandèmia del coronavirus. I acabem amb el Dr. Humberto Loscertales que ens explica com treballa la medicina regenerativa per diagnosticar i tractar l’artrosi en els diferents nivells d’afectació i en diferents franges d’edat.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  En Bones Mans 10/05/2020

  Podcast complet del programa "En Bones Mans amb Carles Aguilar". Comencem parlant amb l’Oriol Fuertes, CEO de Qida, sobre una solució tecnològica que connecta ja més de 10.000 pacients d'unes 200 residències amb els seus equips d'atenció primària. Tot seguit Carles Aguilar entrevista a la directora de l’Agència Catalana de Consum, Elisabeth Abad, sobre com resoldre dubtes al voltant de la contractació de serveis o la compra de productes, i especialment pel que fa a les afectacions que provoca en el consum aquesta crisi sanitària que estem vivint. Després comentem el contingut de la campanya “Señales invisibles” que es va endegar el Dia Mundial del Pàrkinson, amb l’objectiu de visibilitzar els símptomes invisibles de la malaltia com les alteracions de la escriptura i cóm afectant la vida de las persones amb l’Alicia Campos, Directora de la Federació Espanyola de Pàrkinson Tot seguit, la Dra. Mireia Ruiz Castilla, Cap de Servei de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora de l’Hospital Quirónsalud Barcelona, ens comenta com s’està recuperant la normalitat pel que fa a la planificació de noves consultes i els tipus d’intervencions que es poden començar a valorar a partir de l’època de l’any en la que ens trobem. I acabem el programa desfent alguns del mites que existeixen sobre el colesterol que finalment ens els acabem creient ja sigui perquè surten constantment per la TV, ens ho duen els amics o els llegim a les xarxes socials amb el Dr. Josep Just.

 • En Bones Mans amb Carles Aguilar

  EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

  Intervencions de cirurgia plàstica, estètica i reparadora

  Carles Aguilar entrevista a la Dra. Mireia Ruiz Castilla, Cap de Servei de Cirurgia Plàstica, Estètica i Reparadora de l’Hospital Quirónsalud Barcelona, comentant com s’està recuperant la normalitat pel que fa a la planificació de noves consultes i els tipus d’intervencions que es poden començar a valorar a partir de l’època de l’any en la que ens trobem.