Temas

Banca

CAJA RURAL

La banca de personas para personas

"La banca de personas para personas" es el lema de Caja Rural de Teruel que cada último viernes de mes será protagonista en Mas de Uno Teruel. Conocer la trascendencia de los fondos sociales de la entidad desde el punto de vista de los receptores es el objetivo. Carlos García, el director de Desarrollo de Negocio de la Caja ha estrenado el espacio.

Exclusió financera

El Govern portarà caixers mòbils a la meitat de Catalunya

Tres de cada quatre oficines bancàries han tancant a Catalunya en els darrers 15 anys i més de la meitat de les localitats catalanes no hi tenen cap. Per tal de posar-hi remei, el Govern desplegarà caixers mòbils i altres serveis financers a les més de 300MIL persones que viuen en aquestes poblacions.

LA BRÚIXOLA, AMB GABRIEL FIGUEREDO

Hipoteca fixa o variable?

Recentment el Banc d'Espanya ha anunciat que els canvis en les hipoteques, el que s'anomenen renegociacions, han suposat 1.361 milions d'euros en els 4 primers mesos de l'any. Aquesta xifra triplica la que es va assolir als mateixos mesos de l'any passat. Llavors només es van moure 456 milions d'euros en aquest tipus d'operacions. Entre elles, el canvi d'hipoteca.

El motiu d'aquest increment és la pujada dels tipus d'interès per part del Banc Central Europeu i, per consegüent, també de l'Euríbor. Ara mateix el principal referent de les hipoteques variables està al 4%. És el nivell més alt en cotització diària des de novembre de 2008. Per als milers d'hipotecats que els toqui revisar la quota mensual de la hipoteca tindran una pujada d'uns 300 euros de mitjana al mes.

En una entrevista a la Brúixola, el professor d'EAE Business School Alfonso Fernández s'ha mostrat partidari de fer una hipoteca variable per aquells que parteixin d'un moment zero perquè no podran beneficiar-se de la pujada de l'Euríbor amb un interès fix i perquè ara tot indica que aquest índex ja ha començat a tocar sostre.

Tot i que es pot canviar d'hipoteca en funció de les clàusules establertes al contracte tantes vegades com sigui necessari i afrontant les despeses que impliquin les modificacions, Fernández ha assegurat que existeix un altre mecanisme financer "més eficient" que és el swap i que permet fer el canvi d'hipoteca.