VILA-REAL

Torna el Festival Coral Ciutat de Vila-real en la seua cinquena edició

Este cap de setmana els carrers i la basílica de sant Pasqual seran els escenaris del cant coral amb el cant al carrer i la Trobada de Nadal.

ondacero.es

CASTELLON | 15.12.2017 09:09

La tinent d´alcalde Silvia Gómez i la presidenta de la coral sant Jaume Amparo Peña han presentat les novetats del Vé festival coral Ciutat de Vila-real.
La tinent d´alcalde Silvia Gómez i la presidenta de la coral sant Jaume Amparo Peña han presentat les novetats del Vé festival coral Ciutat de Vila-real. | ONDACERO.ES

La ciutat s'omplirà aquest cap de setmana de música nadalenca, amb l'arribada del V Festival Coral Ciutat de Vila-real, que prendrà els carrers i la basílica de sant Pasqual durant el dissabte 16 i diumenge 17.

L'esdeveniment, organitzat per la Coral sant Jaume amb la col•laboració de la Regidoria de Cultura, inclou la jornada Cant al carrer, que se celebra el dissabte, i la XXV Trobada de Nadal, que tindrà lloc diumenge, amb tres grups de Vila-real.

La tinent d'alcalde Silvia Gómez i la presidenta de la Coral sant Jaume, Amparo Peña, han presentat la programació, que comença aquest dissabte a les 18.00 hores, amb el Cant al carrer, que portarà als carrers de la zona centre les veus del Orfeó Gandesà, arribat des de Gandesa (Tarragona). A elles se sumaran la Coral Infantil de Filles de Maria del Rosari, el Cor de Secundària del col•legi Fundació Flors, el Cor Infantil del col•legi Botànic Calduch i de la Unió Musical la Lira i la Escola Coral sant Jaume de Vila-real.

El mateix dia, a les 20.00 hores, el Coro de Jóvenes de Madrid actuarà en la basílica de sant Pasqual per a tancar la jornada. “Es tracta d'un grup molt important format per 77 cantores d'entre 15 i 25 anys, que interpretaran temes clàssics i actuals”, apunta Peña, qui assegura que es tracta d'una actuació “molt recomanable”.

El diumenge tindrà lloc la XXV Trobada de Nadal en la basílica de sant Pasqual, que començarà a les 20.00 hores amb el Cor de Primària del col•legi Fundació Flors i el Cor Ciutat de Vila-real. Els seguirà la Coral sant Jaume, amb la presentació del disc Nadales a Vila-real, que comptarà amb la col•laboració del Cuarteto de Cuerda Valencia i amb J. L. Braulio a la guitarra, J. J. Clement al contrabaix i Rubén Franch a la bateria.

“En aquesta 25a edició, hem volgut comptar amb cors de la nostra ciutat per a commemorar una data tan important, amb grups de gran trajectòria que han contribuït a fer de Vila-real un epicentre de la música”, indica Peña.

Per la seua banda, Gómez, que ha agraït la implicació de la Coral sant Jaume, ha animat a veïns i visitants a gaudir de “tot un cap de setmana de música nadalenca i veus privilegiades que sorprendran pel seu talent”.