Actualitat

Inversió milionària a Mont-roig del Camp

L’empresa sud-coreana ILJIN Materials, fabricant de components de bateries, obrirà una fàbrica al municipi del Baix Camp que suposarà una inversió de 600 milions d'euros i donarà feina a 500 persones.

Redacción

Tarragona | 16.05.2022 08:11

Fàbrica de l'empresa ILJIN
Fàbrica de l'empresa ILJIN | ACN

Es tracta de la primera planta de producció de la companyia asiàtica a Europa. El conseller d’Empresa i Treball del Govern, Roger Torrent, ho ha anunciat aquest dilluns després de reunir-se a la capital de Corea del Sud, Seül, amb directius de l'empresa.

Torrent ha destacat la importància de l’acord, ja que ILJIN és una de les úniques empreses en l’àmbit mundial dedicades a la fabricació de làmines de coure per a bateries de vehicles elèctrics i productes electrònics. Pel conseller, l’operació respon a la voluntat del Govern de reindustrialitzar Catalunya en “clau verda, amb projectes d’alt valor tecnològic, que generin ocupació de qualitat i estiguin alineats amb els reptes col·lectius de la societat”.

Per la seva banda, l’alcalde de Mont-roig, Fran Morancho, ha destacat la importància de la notícia i ha afirmat que aquesta inversió és fruit de la bona entesa entre administracions.

La previsió és que la planta estigui operativa a partir del 2024 amb una superfície de 30.000 m2 entre la fàbrica, les àrees de magatzem i un edifici tècnic.