Actualitat

Els pisos turístics augmenten a Tarragona un 48% en quatre anys

Els allotjaments van passar de 1.280 a 1.891 entre 2017 i 2021, un creixement del 47'7% tot i la frenada del mercat durant la pandèmia el 2020.

Redacción

Tarragona | 14.07.2022 08:07

Airbnb
Airbnb | Alquileres turísticos

Així ho determina l'estudi de l'investigador de la URV i doctor en Economia, Antonio Russo, a partir d'una estimació que inclou pisos regulats que es promocionen a través d'Airbnb, de l'oferta d'Airbnb sense llicència i de l'oferta amb llicència en altres plataformes.

Les zones amb més concentració són Part Alta, Centre, Llevant i Barris Marítims. Russo també ha destacat que es detecta un augment de la concentració d'habitatges turístics d'un mateix gestor, fet que indicaria una professionalització del sector.

La concentració de pisos turítics en algunes zones de la ciutat no ha provocat un descens de la població censada i, de moment, no es produeix el fenomen d'expulsió de la població local, que es dona en altres municipis.

L'Ajuntament de Tarragona crearà una taula de treball integrada per diferents departaments municipals que farà seguiment de l'evolució del sector i proposarà mesures i actuacions perquè encaixi amb "un model turístic sostenible".