PLA DESESCALADA

El sector de la restauració, el món de la cultura i les instal·lacions esportives reobriran a partir de dilluns

Bars i restaurants reobriran fins al toc de queda i amb taules de màxim quatre persones. Cinemes, teatres i sales de concert ho faran al 50%, mentre que instal·lacions esportives obriran a l’exterior a la meitat de l’aforament i a l’interior al 30% i amb cita prèvia.

Redacción

Barcelona | 19.11.2020 17:40

Un grup de persones consumient en un bar d'una terrassa de Girona
Un grup de persones consumient en un bar d'una terrassa de Girona | ACN

A partir de dilluns que ve bars i restaurants podran aixecar la persiana a partir de les 6 del matí i fins a dos quarts de 10 de la nit, mitja hora abans del toc de queda. Pel que fa als aforaments, el món de la restauració podrà obrir amb el 30% a l’interior i el 100% a les terrasses.

A més de la restauració, també reobriran el sector cultural i el món de l’esport. Cinemes, teatres i sales de concerts reprendran l’activitat amb un 50% de l’aforament i amb un llindar màxim de 500 persones.

Pel que fa als equipaments esportius també reobren al 50%, en el cas que siguin a l’aire lliure. Els gimnasos, en canvi, ho faran al 30% i amb cita prèvia, això sí, sense possibilitat d’utilitzar els vestidors.

Pel que fa a les extraescolars, continuaran obertes les que siguin organitzades pels centres educatius i a més, reobriran les no reglades, encara que amb grups limitats de 6 persones.

En el tram 1 de la desescalada es manté el 30% de l’aforament pels comerços, encara que els centres comercials seguiran tancats, ja que les superfícies de més de 800 metres quadrats obriran a partir del 7 de desembre, quan comenci el tram 2.

Per últim, en l’àmbit educatiu, es mantenen les classes presencials fins a la secundària. Universitats i batxillerat seguiran amb l’ensenyament telemàtic.

Pla de desecalada - Segona onada COVID-19

Que passarà per Nadal?

El pla de desescalada preveu que les restriccions de mobilitat s’aixequin abans de les festes de Nadal, cap al 21 de desembre aproximadament. Això permetria la lliure circulació durant les festes nadalenques, tot i que es mantindria en toc de queda. De tota manera, el govern ha dit que hi hauran excepcions, que previsiblement explicaran la setmana que ve, per dies senyalats.