relaxament del confinament comarcal

El govern preveu una mobilitat similar a abans de la pandèmia aquest cap de setmana

El Departament d’Interior activa un dispositiu similar a l’època pre-pandèmica davant l’operació sortida en el primer cap de setmana de relaxament del confinament comarcal. Es preveu que 930.000 vehicles es moguin per l’àrea de Barcelona.

Redacción

Barcelona | 18.03.2021 19:36

Controls de mobilitat a les carreteres
Controls de mobilitat a les carreteres | ACN

Les previsions del departament és que la mobilitat sigui només un 5% inferior a la d’un cap de setmana d’abans de la pandèmia. Per això han preparat un dispositiu amb les mesures habituals… es faran també controls aleatoris per garantir el compliment de les restriccions.

En aquest sentit, el Conseller d’Interior Miquel Sàmper recorda que només ens podem moure amb la nostra bombolla de convivència i que és obligatori portar un certificat d’autoresponsabilitat per a justificar el desplaçament.

A més a més, el govern demana a la ciutadania que compleixin les mesures de prevenció contra el coronavirus en tots moments, ja que l'augment de la mobilitat pot fer empitjorar una situació epidemiològica que comença a preocupar.

[[H4:Les dades epidemiològiques preocupen al govern]]

Preocupació al Departament de Salut per l’estancament en el descens de casos i en l’augment d’alguns indicadors epidemiològics com la velocitat de propagació del virus.

La situació actual, diuen, és la mateixa que es va viure abans de la segona i la tercera onada. La diferència és que ara la pressió assistencial és encara més elevada que aleshores. Si realment ens encaminem a una quarta onada, el pic de pacients crítics amb coronavirus podria arribar als 800.

Per ara el govern no es planteja modificar les restriccions… tot dependrà de les dades epidemiològiques de la propera setmana.