Temas

teatre

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

Els teatres petits sobreviuen la crisi tot i les dificultats per les restriccions

A La Brúixola hem parlat de la situació de les sales de concerts i de teatres al llarg de la pandèmia. Però dins de les situacions que es viuen hi ha moltes realitats. És el cas dels teatres petits, que tot i patir com la resta, moltes vegades no gaudeixen dels mateixos pressupostos o visibilitat que altres teatres.

LA BRÚIXOLA, AMB ROBERT CALVO

La Brúixola 21/01/2021

Podcast complet de La Brúixola, amb Robert Calvo. Avui hem berenat amb el periodista Cesar Muñoz. En actualitat hem parlat de com viuen la crisi les sales de teatre petites amb Meri Notario, gerent del Teatre Akadèmia. I amb en David Cervelló hem fet un repàs a l’actualitat de la setmana.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Guillem Clua tanca un 2020 ple d’èxits professionals

Aquest barceloní que fa uns anys va decidir marxar a Madrid a provar sort, ara torna a la seva ciutat natal amb una obra de teatre que està a l’Aquitània Teatre i que suposa també la tornada als escenaris d’una història d’amor entre dos homes que moltes persones ja van poder conèixer fa uns anys. L’obra es titula ‘Smiley, després de l’amor’, un text original de Clua que ja viatja per tot el món.

CULTURA, A LA BRÚIXOLA

La cultura de Catalunya la sustenten les dones

Avui l'Adriana Díaz ha vingut a l'estudi amb un llistat de noms de dones que han estat significatives en la vida cultural de Catalunya durant el segle XX. Les hem volgut destacar ara que s'acosta el Dia de la Dona, que celebrarem el dia 8 de març. Mercè Rodoreda, Rosa Maria Sardà, Mary Santpere, Núria Feliu, Victòria dels Àngels o Carmen Amaya han estat alguns dels noms que hem destacat.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Concha Velasco està encantada de la vida de ser 'la dona orquestra'

Aquest dijous ha vingut a berenar a La Brúixola l'enorme Concha Velasco. Una gran dama de l'escena espanyola que ens ha deixat al llarg de la història amb grans títols cinematogràfics i teatrals. Però que també ha triomfat a la televisió i, en definitiva, a la vida. Ara presenta 'El funeral', una obra de teatre escrita pel seu propi fill i que representa aquests dies a Barcelona. Ha tingut uns minuts per dedicar-los a venir a la ràdio i ha estat un autèntic regal radiofònic.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 20/02/2020

Avui ha vingut a berenar al programa la gran Concha Velasco, amb qui Robert Calvo ha repassat tota la seva carrera artística. A més, hem explicat que un 20 de febrer va néixer Pompeu Fabra i per això hem preguntat a l'audiència quines són les paraules més boniques del català. La Laura Estrada ens ha actualitzat la informació. I la política ha entrat a debat amb els diputats i les diputades del Parlament.