Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

manters

 • Notícies Migdia amb Miriam Franch

  LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

  Notícies Migdia 30/07/19

  Quim Torra i Ada Colau s'han reunit aquest migdia al Palau de la Generalitat en la que ha estat la primera trobada des de la constitució del nou govern municipal. Els manters tornen al carrer a la nit un cop desapareixen els agents policials...amb tot, des de la Plataforma d’afectats pel Top Manta celebren la mesura. I també hem explicat que els treballadors de terra d'Iberia donen de temps fins divendres per que la companyia s'avingui a negociar.

 • Notícies Migdia amb Miriam Franch

  LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

  Notícies Migdia 14/01/19

  Els pressupostos generals de l'estat destinen a Catalunya un 18'5% del total...pels independentistes no és suficient per donar-hi suport. Avui hem conegut que els manters generen entre 6mil i 7mil500 euros mensuals amb les seves vendes il·legals. I també hem explicat que el govern no permet sortir a l'Open Arms del Port de Barcelona.

 • La Ciutat, amb Mònica Günther

  CADA MIGDIA, A ONDA CERO CATALUNYA

  La Ciutat 18/10/2018

  PROGRAMA COMPLET LA CIUTAT 18/10/2018 ANTETÍTULO CADA MIGDIA, A ONDA CERO CATALUNYA TÍTULO La Ciutat 18/10/2018 DESCRIPCIÓ SEO El dijous és dia de tertúlia política a La Ciutat. Avui hem parlat dels problemes de seguretat a l’estació de metro de Plaça Catalunya degut a la proliferació de manters, n’hem parlat amb Amadeu Recassens, Raimond Blasi, Carlos R. Escuredo i Eduardo Bolaños. A banda de la tertúlia, també hem parlat amb Davide Tenconi sobre les possibilitats culinàries de la carbassa. I ens hem fet ressò de la polèmica per la sostracció de centres de taula als premis Planeta d’enguany.

 • Logo Onda Cero

  LES NOTÍCIES DE CATALUNYA A ONDA CERO

  La Brúixola 20:30h 09/08/2018

  A La Brúixola hem explicat les novetats de la investigació sobre l'atemptat, que passen pels dubtes pel control policial sobre l'imam de Ripoll. També hem escoltat la versió dels manters sobre l'agressió que va patir un turista nord-americà la setmana pasada, i hem estat pendent de les afectacions del temporal de pluja que afecta Catalunya

 • 'Manteros' vendiendo productos de imitación

  ENQUESTA

  Et sembla bé que l’Ajuntament de Barcelona crei un mercat per als manters?

  L’Ajuntament de Barcelona està buscant una ubicació on crear un mercat per als manters de la ciutat. Mentrestant, el consistori ha creat una cooperativa, formada per una quinzena de manters, perquè puguin fer venda ambulant en diferents fires o mercats itinerants i mostres de comerç al carrer.

  La intenció de l’Ajuntament es que la cooperativa, anomenada Diomcoop, s'ampliï a una quarantena de manters que podran seguir la seva activitat mitjançant la venda de productes de comerç just, artesania, bisuteria, productes africans, de proximitat, roba ‘outlet’ i fins i tot menjar preparat. L’objectiu, segons el govern municipal d’Ada Colau, es que la creació d’aquest mercat per al col·lectiu dels manters serveixi per a la seva integració socioeconòmica. La idea es que funcioni només els caps de setmana i aculli unes 60 parades. D’aquesta manera, l’activitat dels manters passaria a ser legal ja que tots els venedors formarien part d’aquesta cooperativa que serviria per regularitzar la venda il·legal existent al centre de Barcelona i a moltes poblacions turístiques del litoral català.

  Alguns dels llocs que podrien acollir el mercat son la Plaça Margarida Xirgu, a Montjuïc, l’esplanada de la fundació Mies van der Rohe, també a Montjuïc, el parc de la Espanya Industrial, a Sants, o el parc del Maresme, al front marítim.

  El projecte, amb un cost de 800.000 euros, ja ha provocat les crítiques de les associacions de comerciants que dubten que la mesura sigui efectiva per evitar la presència del top manta als carrers. A més, adverteixen que el projecte municipal pot provocar un efecte crida que porti més manters a la ciutat.

  Què opines? Creus que es una bona mesura? Servirà per reduir la venda ambulant il·legal o pot provocar un efecte crida? La solució es policial o sociolaboral?

  Participa i escolta totes les opinions al programa 'La Ciutat' amb Albert Lesan, de dilluns a divendres de 12.30 a 14h.