Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

llibre

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  D'armaris, n'hi ha més d'un

  El periodista i escriptor Bruno Bimbi ens ha portat un relat que s'hauria de llegir a les escoles i instituts de tot el món. I que molts heterosexuals adults també l'haurien de tenir i entendre. És l'assaig 'El fin del armario' (Anaconda Editions). En ell, Bimbi explica sense embuts i amb honestedat la vida i miracles de qualsevol homosexual, la seva acceptació i l'acollida per part de la societat en la que segueix ben present l'homofòbia. Però es fixa en tots els llocs del món on ser homosexual encara és un problema seriós o una condemna.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 27/02/2020

  Avui hem explicat que fa 104 anys s'inaugurava la plaça de toros Monumental a Barcelona i hem recordat que fa 10 anys que l'espectacle amb els toros a la plaça està prohibit. Per això hem preguntat a l'audiència si s'hauria de vetar alguna cosa més. Amb tot, ens ha visitat per a berenar l'exconseller Santi Vila i també ho ha fet la Mònica Günther per portar-nos cuina del Japó i de la Xina. Hem debatut sobre política amb els diputats i les diputades del Parlament.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  El matí de Nadal no existeix per la gent pobra

  Avui hem berenat amb un home que és l'exemple de la superació personal i de l'èxit. Quan era un nen ell va marxar del seu país, Romania, cap a Espanya. Ara ha novel·lat la seva pròpia història a la novel·la 'Cuando seas mayor' (Suma De Letras). Una història que comença un matí de Nadal. Un moment que ell i tants altres infants no podien o no poden viure com tocaria. La història de Gane també ens fotografia perfectament el fet de la migració i el racisme.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Catalunya ha aportat un gran patrimoni al flamenc Universal

  Avui ens hem preguntat: és possible que qualsevol persona tingui "duende"? Doncs la resposta és NO. Ens ho han assegurat dues dones que de flamenc en saben i molt. Són la Susana Subirana i la Montse Ganges, que ens han vingut a presentar 'De los pies a la cabeza' (Harperkids), un petit diccionari del flamenc que és una delícia editorial, amb uns dibuixos i uns poemes inspiradors.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Luz Gabás reivindica l'Espanya de les oportunitats

  L'escriptora aragonesa ha escrit una història que pretén posar en valor el món rural. Un món on viu Alira, la protagonista de la seva última novela 'El latido de la tierra' (Planeta). Gabás assegura que aquesta no és una història autobiogràfica, però sí que se situa en el món en el qual es mou aquesta escriptora, que resideix a Benasque, a Huesca. Amb ella ens hem emocionat.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  L'amor, la comprensió i el suport són la base en una casa amb adolescents

  Avui hem berenat amb l'Eva Bach, que juntament amb la Montse Jiménez ha escrit el llibre 'Mares i pares influencers, 50 eines per entendre i acompanyar adolescents d'avui' (Rosa dels vents). Hem sabut com conviure amb els joves de la família i com ajudar-los a créixer per encaminar-nos cap al futur com a adults. Els pares d'avui en dia s'han hagut d'actualitzar per saber que moltes de les coses, passen per la xarxa Internet.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  De l'èxit a internet... a l'Olimp dels escriptors!

  Avui hem berenat amb l'escriptor David Orange, que ens ha presentat el seu darrer llibre 'La chica del semáforo y el hombre del coche'. Un llibre amb el que ha assolit un gran èxit a internet, editant-se ell mateix el llibre, i en el que ara s'ha fixat l'editorial Planeta. Aquest segell és qui li ha editat la novel·la, que se situa a Buffalo, als Estats Units.