Temas

llibre

ENTREVISTA

Joan Sanchis: "La jornada laboral de 4 días es factible"

Joan Sanchis es profesor asociado de Economía Aplicada de la Universitat de València y asesor de la Secretaría Autonómica de Ocupación de la Generalitat. Este viernes, ha presentado el libro "Quatre dies. Treballar menys per viure en un món millor" en el que analiza la propuesta de reducir la jornada laboral y los efectos que podría tener tanto en las empresas como en los trabajadores. Los ha contado en esta entrevista en La Brújula CV

El Pleno del Ayuntamiento de Orihuela insta a Cataluña para que devuelva el ‘Llibre dels Repartiments’ que fue robado hace más de un siglo

El ‘Libre dels Repartiments’ es una recopilación de documentos de las ‘Reparticiones de tierras’, para el uso del Consell Municipal

El Pleno ordinario del Ayuntamiento de Orihuela ha aprobado una declaración institucional presentada por todos los grupos políticos municipales para la recuperación del ‘Llibre dels Repartiments dels Terres entre Vehins de la Molt Noble e Isigne Ciutat de Oriola, fets per los sserenissims reys de Arago cuant a la Conquista. Era de 1310. Castella primer”.

libro

libro / onda cero vega baja

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Hi ha famílies que no encenen el llum a Espanya i viuen en la penombra

Avui ens ha explicat la María Sirvent, que és una escriptora nascuda a Andújar (Jaén), que ha tardat 10 anys en acabar la novel·la 'Los años impares' (Espasa). Es tracta d'una fotografia d'una Espanya concreta, centrada a Castilla-La Mancha, però que es podria extrapolar a altres indrets. La vida en un poble i el tedi del dia a dia marquen aquesta història.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

D'armaris, n'hi ha més d'un

El periodista i escriptor Bruno Bimbi ens ha portat un relat que s'hauria de llegir a les escoles i instituts de tot el món. I que molts heterosexuals adults també l'haurien de tenir i entendre. És l'assaig 'El fin del armario' (Anaconda Editions). En ell, Bimbi explica sense embuts i amb honestedat la vida i miracles de qualsevol homosexual, la seva acceptació i l'acollida per part de la societat en la que segueix ben present l'homofòbia. Però es fixa en tots els llocs del món on ser homosexual encara és un problema seriós o una condemna.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 27/02/2020

Avui hem explicat que fa 104 anys s'inaugurava la plaça de toros Monumental a Barcelona i hem recordat que fa 10 anys que l'espectacle amb els toros a la plaça està prohibit. Per això hem preguntat a l'audiència si s'hauria de vetar alguna cosa més. Amb tot, ens ha visitat per a berenar l'exconseller Santi Vila i també ho ha fet la Mònica Günther per portar-nos cuina del Japó i de la Xina. Hem debatut sobre política amb els diputats i les diputades del Parlament.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El matí de Nadal no existeix per la gent pobra

Avui hem berenat amb un home que és l'exemple de la superació personal i de l'èxit. Quan era un nen ell va marxar del seu país, Romania, cap a Espanya. Ara ha novel·lat la seva pròpia història a la novel·la 'Cuando seas mayor' (Suma De Letras). Una història que comença un matí de Nadal. Un moment que ell i tants altres infants no podien o no poden viure com tocaria. La història de Gane també ens fotografia perfectament el fet de la migració i el racisme.