Temas

llibre

El Pleno del Ayuntamiento de Orihuela insta a Cataluña para que devuelva el ‘Llibre dels Repartiments’ que fue robado hace más de un siglo

El ‘Libre dels Repartiments’ es una recopilación de documentos de las ‘Reparticiones de tierras’, para el uso del Consell Municipal

El Pleno ordinario del Ayuntamiento de Orihuela ha aprobado una declaración institucional presentada por todos los grupos políticos municipales para la recuperación del ‘Llibre dels Repartiments dels Terres entre Vehins de la Molt Noble e Isigne Ciutat de Oriola, fets per los sserenissims reys de Arago cuant a la Conquista. Era de 1310. Castella primer”.

libro

libro / onda cero vega baja

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Hi ha famílies que no encenen el llum a Espanya i viuen en la penombra

Avui ens ha explicat la María Sirvent, que és una escriptora nascuda a Andújar (Jaén), que ha tardat 10 anys en acabar la novel·la 'Los años impares' (Espasa). Es tracta d'una fotografia d'una Espanya concreta, centrada a Castilla-La Mancha, però que es podria extrapolar a altres indrets. La vida en un poble i el tedi del dia a dia marquen aquesta història.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

D'armaris, n'hi ha més d'un

El periodista i escriptor Bruno Bimbi ens ha portat un relat que s'hauria de llegir a les escoles i instituts de tot el món. I que molts heterosexuals adults també l'haurien de tenir i entendre. És l'assaig 'El fin del armario' (Anaconda Editions). En ell, Bimbi explica sense embuts i amb honestedat la vida i miracles de qualsevol homosexual, la seva acceptació i l'acollida per part de la societat en la que segueix ben present l'homofòbia. Però es fixa en tots els llocs del món on ser homosexual encara és un problema seriós o una condemna.

LES HISTÒRIES DE LA VIDA

La Brúixola 27/02/2020

Avui hem explicat que fa 104 anys s'inaugurava la plaça de toros Monumental a Barcelona i hem recordat que fa 10 anys que l'espectacle amb els toros a la plaça està prohibit. Per això hem preguntat a l'audiència si s'hauria de vetar alguna cosa més. Amb tot, ens ha visitat per a berenar l'exconseller Santi Vila i també ho ha fet la Mònica Günther per portar-nos cuina del Japó i de la Xina. Hem debatut sobre política amb els diputats i les diputades del Parlament.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

El matí de Nadal no existeix per la gent pobra

Avui hem berenat amb un home que és l'exemple de la superació personal i de l'èxit. Quan era un nen ell va marxar del seu país, Romania, cap a Espanya. Ara ha novel·lat la seva pròpia història a la novel·la 'Cuando seas mayor' (Suma De Letras). Una història que comença un matí de Nadal. Un moment que ell i tants altres infants no podien o no poden viure com tocaria. La història de Gane també ens fotografia perfectament el fet de la migració i el racisme.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

La Mediterrània va unir Gènova i Barcelona i la història segueix viva

Carla Montero ens porta una història carregada de sentiment i on les dones són les protagonistes. El jardí que apareix al títol és el nexe d'unió d'aquestes dones. La història, però, va a cavall entre Barcelona i Gènova. I, de fet, a dia d'avui encara podem trobar el punt de partida de tot plegat al carrer Bonsuccés de la capital catalana.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Catalunya ha aportat un gran patrimoni al flamenc Universal

Avui ens hem preguntat: és possible que qualsevol persona tingui "duende"? Doncs la resposta és NO. Ens ho han assegurat dues dones que de flamenc en saben i molt. Són la Susana Subirana i la Montse Ganges, que ens han vingut a presentar 'De los pies a la cabeza' (Harperkids), un petit diccionari del flamenc que és una delícia editorial, amb uns dibuixos i uns poemes inspiradors.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Luz Gabás reivindica l'Espanya de les oportunitats

L'escriptora aragonesa ha escrit una història que pretén posar en valor el món rural. Un món on viu Alira, la protagonista de la seva última novela 'El latido de la tierra' (Planeta). Gabás assegura que aquesta no és una història autobiogràfica, però sí que se situa en el món en el qual es mou aquesta escriptora, que resideix a Benasque, a Huesca. Amb ella ens hem emocionat.