Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

llibre

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  El matí de Nadal no existeix per la gent pobra

  Avui hem berenat amb un home que és l'exemple de la superació personal i de l'èxit. Quan era un nen ell va marxar del seu país, Romania, cap a Espanya. Ara ha novel·lat la seva pròpia història a la novel·la 'Cuando seas mayor' (Suma De Letras). Una història que comença un matí de Nadal. Un moment que ell i tants altres infants no podien o no poden viure com tocaria. La història de Gane també ens fotografia perfectament el fet de la migració i el racisme.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Catalunya ha aportat un gran patrimoni al flamenc Universal

  Avui ens hem preguntat: és possible que qualsevol persona tingui "duende"? Doncs la resposta és NO. Ens ho han assegurat dues dones que de flamenc en saben i molt. Són la Susana Subirana i la Montse Ganges, que ens han vingut a presentar 'De los pies a la cabeza' (Harperkids), un petit diccionari del flamenc que és una delícia editorial, amb uns dibuixos i uns poemes inspiradors.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Luz Gabás reivindica l'Espanya de les oportunitats

  L'escriptora aragonesa ha escrit una història que pretén posar en valor el món rural. Un món on viu Alira, la protagonista de la seva última novela 'El latido de la tierra' (Planeta). Gabás assegura que aquesta no és una història autobiogràfica, però sí que se situa en el món en el qual es mou aquesta escriptora, que resideix a Benasque, a Huesca. Amb ella ens hem emocionat.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  L'amor, la comprensió i el suport són la base en una casa amb adolescents

  Avui hem berenat amb l'Eva Bach, que juntament amb la Montse Jiménez ha escrit el llibre 'Mares i pares influencers, 50 eines per entendre i acompanyar adolescents d'avui' (Rosa dels vents). Hem sabut com conviure amb els joves de la família i com ajudar-los a créixer per encaminar-nos cap al futur com a adults. Els pares d'avui en dia s'han hagut d'actualitzar per saber que moltes de les coses, passen per la xarxa Internet.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  De l'èxit a internet... a l'Olimp dels escriptors!

  Avui hem berenat amb l'escriptor David Orange, que ens ha presentat el seu darrer llibre 'La chica del semáforo y el hombre del coche'. Un llibre amb el que ha assolit un gran èxit a internet, editant-se ell mateix el llibre, i en el que ara s'ha fixat l'editorial Planeta. Aquest segell és qui li ha editat la novel·la, que se situa a Buffalo, als Estats Units.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Impossible és només una opinió

  Avui ha vingut a berenar al programa la Cristina de Medrano, una catalana resident a Austràlia i que en el seu dia es va dedicar a l'esport d'elit. Després d'una mala experiència personal i de tocar fons, va aconseguir tornar a la vida. D'aquest aprenentatge n'ha tret moltes lliçons que ara reflecteix i comparteix en el llibre 'Imposible es solo una opinión' (Zenith). Assegura que mai s'ha de deixar de perseguir els sominis personals.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  A l'Àfrica, cal alimentar estómacs... i ments!

  Avui ha vingut a berenar a l'estudi de La Brúixola Ousman Umar. Ens ha vingut a explicar la seva història, la d'un noi que somiava amb una vida millor. I que la va venir a buscar al país dels blancs, com ell ho anomena. Va arribar a Espanya en pastera el 2005 i ara ha escrit el llibre 'Viatge al País dels Blancs' (Rosa dels Vents), on relata la seva història.

 • La Ciutat, amb Mònica Günther

  LA CIUTAT, AMB MÒNICA GÜNTHER

  Víctor Martín: “Hem de tornar a guiar-nos per l’instint i la intuició”

  Algun cop us heu plantejat deixar-ho tot i marxar a un poble perdut i dedicar-vos a tenir cura d’un hort? Doncs avui ens visita una persona que ja coneixeu i que precisament va fer això... És el Víctor Martín, el nostre indígena català, que ha escrit un llibre de la seva filosofia de vida: ‘Desconéctate y vive’. Ens dóna alguns consells perquè deixem el mòbil de banda i ens dediquem a viure una mica més la vida.