Temas

JOVES

ELS PROTAGONISTES DE L'ACTUALITAT

La Formació Professional es confirma com el millor antídot contra l'atur juvenil

Les persones graduades en cicles de formació professional a Catalunya tenen un percentatge d'atur quatre vegades inferior a la mitjana de desocupació dels joves d'entre 16 i 24 anys. Són les dades que posa de relleu el Consell de Cambres de Catalunya i que avui ens ha explicat el seu president Joan Canadell, que reclama un suport explícit a aquesta formació que tants bons resultats dona.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Ser mare per sota dels 30 anys és un miracle en aquest país

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres una dona que ha expressat en un llibre la frustració per no poder ser mare. Noemí López Trujillo analitza a 'El vientre vacío' (Capitan Swing) l'escenari d'una generació precària i sense fills a la recerca d'un estat del benestar que sembla extingit des del 2008.

NITS DE RÀDIO, AMB DAVID CERVELLO

Com fomentar els valors entre els més joves

Amb els psicòlegs Oriol Lugo i Ana Farré parlem de valors entre els més joves, quin són els principals i per a quin motiu tenim la sensació que "s'estan perdent"? Ens ho expliquen i ens donen mètodes per ajudar a difondre'ls

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

25 anys després, recordem què era fer-se un 'Kràmpack'

Tots els amants del teatre recordaran la comèdia Kràmpack, que es va estrenar fa 25 anys. Ara, una nova versió de l'obra es pot gaudir des del passat 16 de setembre fins al 27 d'octubre al Aquitània Teatre. L'espectacle dirigit per Pep Antón Gómez, té com a integrants de l'elenc les dues persones que han vingut a berenar amb nosaltres: en Jaume Casals i la Lídia Casanovas.

LA CIUTAT, AMB JOSEP PUIG

Tertúlia intergeneracional: ‘Quant més avançada i rica es una societat, més deixa de banda a les persones grans’

Debatim sobre la soledat dels nostres pares i avis, com viuen i quina es la nostra relació amb ells. Com era abans i com es ara, de quina manera i perquè ha evolucionat al llarg dels anys. En parlem amb el portaveu de la federació d’associacions de la gent gran a Catalunya l’Enric Ollé, l’antic diputat del Parlament Enric Jané i amb la Isaura González i la Núria Cabiscol que son membres del Consell nacional de Joventut.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

L'assejtament contra les persones joves pot sortir molt car

Avui ha vingut a berenar al programa l'Emily Rivas, la portaveu de Save The Children a Catalunya. Amb ella hem analitzat les dades del darrer informe de l'entitat, que alerta del preu que poden pagar els joves que són assetjats per altres joves o bé per adults. A més, hem analitzat la situació de pobresa que viu més d'un quart de la població juvenil.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

La primavera, la sang altera!

Avui hem berenat amb l'actor i director de teatre Marc Vilavella, que ens ha presentat l'obra musical 'El despertar de la primavera'. En ella, se'ns presenta a un grup de joves que estan descobrint tot el què comporta l'arribada de l'adolescència, amb el despertar sexual com a rerefons. L'obra es representarà al Teatre Victòria de Barcelona des del 28 de març.