Temas

Generalitat de Cataluña

El pla de desescalada

Catalunya seguirà 15 dies més en fase 1

Les dades epidemiològiques no acompanyen - la velocitat de transmissió ha pujat de 0'78 a 0'92 en només quatre dies - i el PROCICAT ha decidit que Catalunya no passi a fase 2 el proper dilluns.

Les mesures hauran des ser ratificades per un jutge

La Generalitat endureix les restriccions a partir de divendres

El govern limitarà el comerç i mercats ambulants al 30% de l'aforament; suspendrà congressos, convencions i fires i tancarà sales de jocs i restaurants. Unes mesures que es preveuen que s'apliquin a partir de divendres però que hauran de ser ratificades per un jutge.

Noves mesures per frenar els contagis a Catalunya

La Generalitat es planteja tancar bars i restaurants durant 15 dies

Encara no hi ha res tancat - aquest matí el PROCICAT debat la proposta - però el govern planteja que el sector de la restauració tanqui durant 15 dies. Una mesura que no agrada al Gremi de Restauració, que es reuneix aquest matí amb l'executiu català.

La JP ha acordado ejecutar la orden de la JEC

La Junta Electoral Provincial retira la credencial de diputado a Torra

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha acordado este viernes retirar la credencial de diputado del Parlament al presidente de la Generalitat, Quim Torra, y su sustitución por Ferran Mascarell, quien le sucedía en la lista electoral de JxCat de las últimas elecciones catalanas.

LA FISCALÍA DE BRUSELAS

Comín, Puig y Puigdemont tendrán una vista conjunta el 16 de diciembre

La Fiscalía de Bruselas acordó este viernes aplazar la vista sobre la euroorden dictada contra los exconsellers de la Generalitat huidos a Bélgica Toni Comín y Lluis Puig y hacerla coincidir el 16 de diciembre con la del expresidente de la Generalitat de Cataluña Carles Puigdemont.

CATALUÑA

Artur Mas querría que Guardiola optara a presidir la Generalitat

El entrenador del Manchester City de la Premier League de Inglaterra, Pep Guardiola, podría ser uno de los candidatos a presidir la Generalitat, ya que según publica 'El Confidencial', Artur Mas ha sondeado al entrenador para que opte a presidir la Generalitat.

Durante las protestas en Cataluña

Torra, Cunillera y Colau destacan la coordinación policial en los disturbios

El presidente catalán, Quim Torra, la delegada del Gobierno en Cataluña, Teresa Cunillera, y la alcaldesade Barcelona, Ada Colau, han coincidido este jueves en destacar la coordinación entre los distintos cuerpos policiales ante los disturbios, en una reunión extraordinaria en la Generalitat.