Temas

FEMINISME

MÁS DE UNO VILANOVA, L'ACTUALITAT DEL GARRAF I L'ALT PENEDÈS A ONDA CERO

Vilanova es suma al 25N amb l'objectiu de sensibilitzar els més joves contra la violències masclistes

L'actualitat informativa del Garraf i l'Alt Penedès, amb Núria Mora. Entrevista amb Teresa Llorens, primera tinenta d'alcaldia i regidora d'Igualtat i Feminisme a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, entre altres àmbits. Parlem de les polítiques d'Igualtat que es promouen des de Vilanova i la Geltrú amb motiu del 25N, el Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, algunes de les activitats que s'han fet aquest mes de novembre organitzades per diferents entitats i la importància de sensibilitzar els col·lectius més joves.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 08/03/2022

Programa complet de La Ciutat Lleida, amb Núria Mora. En l'espai Economix d'aquest dimarts, coincidint amb el Dia Internacional de les Dones, reunim als micròfons de La Ciutat Lleida a quatre empresàries lleidatanes que ens expliquen com han transformat les seves passions en les seves professions. Ens acompanyen Alexa Trilla, arquitecta i cuinera que ha creat el seu propi estudi Archicookture. Zoe Valero, trenca amb els estereotips de gènere que de petita l’havien acompanyat per seguir amb l’empresa familiar, Torrons Fèlix d’Agramunt. Ens acompanya Esther Ribot que ha creat l’empresa Agumirumis, una acadèmia online de disseny de ninos de ganxet i Judit Querol, psicòloga i coliderant amb la seva parella l’empresa Equilibrium Cos Ment. També parlem amb la regidora de Feminismes de l'Ajuntament de Lleida Sandra Castro i repassem l'agenda cultural del dia.

L’ACTUALITAT A FONS

La Generalitat crearà tres centres per trencar els rols de masculinitat tòxica

A La Generalitat obrirà tres centres per reeducar els comportaments masclistes. Lobjectiu és trencar els rols de masculinitat que els porten a actuar de forma agresiva. Ens ho explica la subdirectora general de Lluita contra la Violència Masclista del depertament d'Afers Socials, Montserrat Sánchez.

PROGRAMA D'ONDA CERO LLEIDA AMB NÚRIA MORA

La Ciutat Lleida 31/03/20

Podcast complet de La Ciutat Lleida amb Núria Mora. En el programa d'avui parlem de la darrera actualitat del Coronavirus a les comarques de Lleida. Entrevista amb la regidora de la Paeria d'Educació, Drets Civils, Cooperació i Femiismes, Sandra Castro. Amb el cuiner Gabriel Jové aprenem a fer pa a casa, pas a pas.

EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

Disney no era un món per a dones... fins que ho va ser!

Avui ha vingut a berenar amb nosaltres l'escriptora Núria Pradas, que és la darrera guanyadora del Premi Ramon Llull de les lletres, el més ben dotat en català. Se l'ha emportat per haver explicat la història de Sophie Simmons, la qual amb només setze anys va deixar la seva família a Nova York l’any 1932 per anar a Los Angeles perseguint el seu gran somni: treballar com a animadora de dibuixos a Disney Studios. Allà va descobrir que ella no estava ben vista pel simple fet de ser dona.

EL PROGRAMA DE CULTURA JAPONESA D’ONDA CERO CATALUNYA

Made in Japan – Feminisme al Japó, el Hanami y la celebració de la primavera, y una joiera amb inspiració Manga!

Per aprendre llengua, tradicions, cultura i actualitat sobre Japó no trobareu millor programa a la radio. Per començar el programa trucarem a la Montserrat Crespín, Doctora en Filosofia Oriental, per a que ens expliqui com evoluciona el moviment feminista al Japó i quins canvis ha experimentat la dona a la societat nipona actual. Continuarem amb una tertúlia Izakaya dedicada al Hanami, la celebració japonesa de la primavera, on els cirerers i els pruners en flor en són els veritables protagonistes. Comptaràs amb la immillorable guia del Hajime Kishi de la Oficina de Turisme del Japó, i del Julian Lavado, incansable viatger al país del sol naixent; dos experts que et desvetllaran quins són els millors indrets per a gaudir d’aquest espectacle visual i també quin és el significat i la arrel històrica d’una de les tradicions més famoses d’Asia. Per acabar et presentarem la Marta Fontanals, una joiera força revolucionaria que ha decidit crear els seus propis models inspirant-se en els anime de la nostra infància, com ara Cardcaptor Sakura, Sailor Moon o inclús Pokemon. A més compta amb el treball de l’Alberto Vico al disseny gràfic i publicitari. Un tàndem súper dinàmic que té ganes de sacsejar la joieria tradicional. Esteu llestos? Comencem! Hajimemashou!