Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

Temas

FEMINISME

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Dorothy Levitt: pionera en un món d'homes i feminista fins l'extenuació

  Avui hem berenat molt contents perquè hem pogut conèixer la història de Dorothy Levitt. Ella és una dona britànica que va ser l'única dona corredora de carreres de cotxes al seu país i de les poques de tot el món. La seva història l'ha descobert l'escriptora catalana Celia Santos, que l'ha novel·lat al llibre 'Más rápida que la vida' (Ediciones B). Un relat que posa de manifest el feminisme d'una dona que va ser exemple i palanca per obrir camí a altres dones que han seguit el seu llegat.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 18/02/2020

  Les històries de la vida no s'expliquen sense totes les dones que mouen el món. Com per exemple Dorothy Levitt, la dona que ens ha descobert l'escriptora Celia Santos a la seva novel·la 'Más rápida que la vida' (Ediciones B). Hem aprofitat per preguntar a l'audiència noms de dones que han fet història. Hem escoltat la gent gran de Sant Feliu de Guíxols, que s'ha unit en cooperativa per a viure una tercera edat independent. I a més, hem explicat els grans temes de l'actualitat a Catalunya.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 21/10/2019

  Avui hem rebut per a berenar la periodista Noemí López Trujillo, amb la que hem parlat del seu darrer llibre 'El vientre vacío' (Capitán Swing). A més hem parlat de càncer de mama amb el Vall d'Hebrón Institut d'Oncologia i de la DANA , que és aquesta borrasca que ens arriba aquesta mateixa nit, i de la que ens n'ha parlat Antonio Conesa. Hem parlat del telèfon que l'audiència fa servir cada cop que busca esperança. I també hem encès la pantalla de Netflix per saber-la història.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Danae Boronat fa història narrant futbol

  Avui ha vingut a berenar a l'estudi de La Brúixola la companya periodista Danae Boronat, que ha estat la primera dona en narrar un partit de futbol de La Liga de primera divisió a Espanya. Cada tarda es planta davant la càmera a beIN SPORTS reivindicant el paper de les dones al periodisme esportiu.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  EL BERENAR DE LA BRÚIXOLA

  Si no s'és feminista, no s'és demòcrata

  Avui hem berenat amb Octavio Salazar, que ens ha presentat el seu llibre #WeToo (Planeta), una autèntica brúixola per aquells que van perduts encara amb el feminisme. En aquest llibre, Salazar repassa els micromasclismes que exercim dia a dia i també pentina a tots aquells masclistes recalcitrants que tenen comportaments denunciables. A més, posa de relleu que entre els més joves es manté viva la discriminació, sobretot per l'auge de certs discursos polítics.

 • La Brúixola amb Robert Calvo

  LES HISTÒRIES DE LA VIDA

  La Brúixola 08/03/2019

  Avui hem berenat amb Octavio Salazar, que ens ha presentat el seu llibre #WeToo, una autèntica brúixola per aquells que van perduts encara amb el feminisme. Així hem volgut commemorar el Dia Internacional de les Dones, que és aquest 8 de març. Hem parlat amb l'advocada i economista María José Tarancón, que ens ha explicat com les dones no poden arribar als llocs de responsabilitat en moltes empreses. I hem entrevistat la directora de l'Institut Català de les Dones Núria Balada. Amb en Marc Navarro hem resumit l'actualitat d'aquest dia.

 • Nits de Ràdio amb Carles Lamelo

  NITS DE RADIO, AMB CARLES LAMELO

  Nits de Ràdio 08/03/2019

  La nostra psicòloga Elia Quiñones ens parla de com és avui en dia el moviment feminista, les seves reivindicacions, hi ha diferents feminismes? Ens analitza el moviment al llarg de la història i quin és el seu estat actual. Carles Lamelo també conversa amb Ana Cardona, que presenta un llibre on recull anys de professió en la psicologia centrada en les relacions de parella i en la difícil elecció de la persona adient. Els tribuneros Marc Gelabert i Sergi Porcel, juntament amb David Cervelló analitzen, com sempre desde l'humor, el món de les curses d'orientació.