Temas

Desescalada

La covid a Catalunya

Entren en marxa les noves restriccions mentre creix la pressió hospitalària

Des d'avui, bars i restaurants només podran oferir servei als seus establiments, ja sigui a la terrassa o a l'interior, a l'hora d'esmorzar i de dinar. També podran fer sopars però només per emportar o a domicili. Aquesta és la principal restricció que el govern ha aprovat fins l'11 de gener. La mobilitat quedarà restringida a l'àmbit comarcal, amb l'excepció dels desplaçaments per a visitar familiars i els desplaçaments de bombolles de convivència per anar a la segona residència o un hotel o casa rural entre el 23 de desembre i el 6 de gener. Mentrestant, creix la pressió assistencial. Segons les dades de Salut, hi ha 56 pacients amb covid més a planta i 7 més a l'UCI. Tot i que la velocitat de propagació ha retrocedit una centèsima, el risc de rebrot segueix a l'alça.

DESESCALADA EN DOS FASES

La movilidad entre municipios y la apertura de comercios hasta las 21:00 marcan la primera fase del Plan de Navidad

Sevilla comienza con el resto de Andalucía una nueva desescalada en dos fases. La primera a partir del 12 de diciembre permitirá la movilidad dentro de la provincia y amplía el horario de apertura de los comercios hasta las nueve de la noche, esto será hasta el día 17 de diciembre. Los bares y restaurantes mantienen el cierre a las seis de la tarde lo que ha provocado que los hosteleros hayan roto relaciones con la Junta. La siguiente fase comienza el 18 de diciembre y dura hasta el 10 de enero y en ella se permite la movilidad entre provincias, se amplía el toque de queda entre las once de la noche y las seis de la mañana y los bares y restaurantes podrán abrir en horario partido hasta las seis de la tarde y de nuevo entre las ocho de la tarde y las diez y media de la noche.

El pla de desescalada

Catalunya seguirà 15 dies més en fase 1

Les dades epidemiològiques no acompanyen - la velocitat de transmissió ha pujat de 0'78 a 0'92 en només quatre dies - i el PROCICAT ha decidit que Catalunya no passi a fase 2 el proper dilluns.