Els treballs de rehabilitació del Moli la Vila han permés descobrir vestigis com dos tipus de paviment en les sales del molí. D'una banda el sòl original empedrat, amb pedres de riu, datat a finals del segle XVIII i altres taulellets datats del segle XIX.
L'equip de treball ha descobert també el sistema d'alimentació del molí, una dels senyals més característica del molí, infraestructura que segons explica el regidor de Territori, "se alimentava amb aigua de la séquia que en primer lloc anava a una bassa, on s'acumulava i posteriorment eixia amb més força per a passar pel molí, afegeix Obiol que ” en el cas del Moli la Vila s'ha descobert que no hi havia bassa de retenció i que en l'aigua de la séquia anava directament a dos valls i passava per l'interior, de manera que s'aprofitava el gran pendent per a moure la máquina.
Unes altres de les troballes són nombroses finestres, portes i eixides originàries de l'aigua del molí per una séquia que, s'han trobat amb una condicions "extremadament bones", apunta el regidor Obiol.
Els treballs de rehabilitació, segons el regidor de Territori avancen a bon ritme i l'objectiu és ara consolidar l'estructura de l'edifici i treballar en la placeta d'accés al recinte. També s'esta treballant en la creació d'una història agrària de cultiu que imitarà a l'antic barranc. També es planteja la possibilitat d'afegir un aragall per a ajudar a evacuar aigües en cas de pluges fortes.