El guardó reconeix la tasca d'una de les més de 40 entitats que han passat per "La Ciutat"

Onda Cero Catalunya i Zona Franca Barcelona lliuren aquest migdia el VIII Reconeixement "Ciutat Solidària"

L’emissora Onda Cero Catalunya, que enguany celebra 30 anys, i el Consorci de la Zona Franca de Barcelona atorgaran avui el Reconeixement Ciutat Solidària a la tasca de les ONG i les entitats socials sense ànim de lucre que treballen en els àmbits de la solidaritat, la salut, la infància, l’educació o la reinserció sòcio-laboral. El reconeixement sortirà de les més de quaranta entitats que han participat durant aquesta temporada al programa d’Onda Cero ‘La Ciutat’ dins l’espai setmanal Ciutat Solidària, que fa difusió de les seves tasques i que s’emet cada dimecres a les 13h amb el patrocini del CZFB.

Redacción

Barcelona | 14.12.2020 22:47

La Rambla de Barcelona, vacía
La Rambla de Barcelona, vacía | Georgina Boixereu

El premi “Ciutat Solidària” vol contribuir a donar visibilitat al treball d’aquestes entitats amb la concessió de dos reconeixements. Una de les entitats rebrà 3.000 euros, a més d’una litografia i una campanya de comunicació per donar a conèixer les seves activitats. L’altra entitat, de la seva banda, serà recompensada amb una altra litografia i la mateixa campanya de comunicació.

Aquest any, acte híbrid

L’acte se celebrarà als estudis centrals d’Onda Cero Catalunya amb la presència, entre d’altres, del delegat de l’Estat al CZFB, Pere Navarro; la directora general del CZFB, Blanca Sorigué; del director general d’Atresmedia Radio, Ramon Osorio, i del director d’Onda Cero Catalunya, Francesc Robert. En l’actual context de pandèmia, l’acte es podrà seguir en directe per la FM i en streaming a través de la web d’Onda Cero Catalunya.

Vuit anys de solidaritat

Amb aquesta edició, ja són vuit les que s’han celebrat del Reconeixement Ciutat Solidària. Una trajectòria que demostra el compromís d’Onda Cero i de Zona Franca Barcelona amb la tasca de les ONG i de les entitats sense ànim de lucre que treballen amb els més vulnerables. Pel programa han passat més de 300 entitats durant aquests anys.

Aquesta és la llista de les entitats reconegudes des del 2013:

2017

Hockey Plus. Promou la integració dels joves amb discapacitat intel•lectual a través de l’esport.

Finalista: Fundació Joia. Reinserció laboral en l’àmbit de la salut mental.

2016

NACE. Contra l’assetjament escolar.

Finalista: De Veí a veí. Associació d’ajuda entre veïns al barri de Sant Antoni de Barcelona.

2015

Enriqueta Villavecchia. Fundació d’atenció a malalts i families d’oncologia infantil.

Finalista: ASEM. Ajuda a persones amb malalties neuromusculars.

2014

GAEM. Grup d’afectats d’esclerosi múltiple.

Finalista: ARED. Reinserció de dones.

2013

Mujeres Burkina. Ajuda a les dones vulnerables de Burkina Fasso.

Finalista: ASPACE. Entitat que ajuda a les persones afectades de paràlisi cerebral.