La Brúixola

Xavier Aldekoa: “Hauríem d'estar agraïts a Sud-àfrica”

El periodista i corresponsal a l'Àfrica, Xavier Aldekoa, lamenta l'estigmatització que pateix el continent, i concretament Sud-àfrica amb l'aparició de la variant de la covid Òmicron, malgrat que el país va ser capaç d'identificar la mutació i notificar-la ràpidament a les institucions sanitàries.

Marcos Díaz

Catalunya | 02.12.2021 22:07

El periodista i corresponsal a l'Àfrica, Xavier Aldekoa, assegura que Sud-àfrica té "un dels millors equips epidemiòlegs del món", perquè porten molts anys estudiant la sida, la tubercolosi. "Són experts mundials i van ser els primers en donar la veu d'alarma", afegeix. El periodista considera, per tant, que "hauríem d'estar agraïts" en comptes "d'assenyalar i castigar" el país i el conjunt del continent africà.

Xavier Aldekoa creu que tancar les fronteres els ciutadans procedents de l'Àfrica per contenir la variant de la covid d'òmicron “no soluciona el problema d'arrel”. El continent té al voltant del 7% de la població vacunada i “apareixeran noves variants que arribaran a tot el planeta si no hi ha vacunes a l'Àfrica”, indica el periodista.