LA CIUTAT, AMB MÍRIAM FRANCH

Josep Ginesta: “És un mal moment per implementar aquesta mesura. La rigidesa legal només farà que empitjorar la situació laboral actual”.

El Govern Central proposa limitar els contractes temporals a tres mesos, sempre tenint en compte la mida i el sector al que pertany l’empresa. La realitat del mercat actual és complicada, agreujada per la pandèmia, i la rigidesa legal que provocarà aquesta mesura no ajudarà a millorar les condicions laborals dels treballadors.

Míriam Franch

Catalunya | 19.11.2021 14:20

L’ús dels contractes temporals, segons el Secretari General de PIMEC, Josep Ginesta, és una mesura de protecció per part de les empreses. Des de la patronal creuen que les empreses haurien d’adaptar els contractes laborals depenent de la mida i el sector al que pertanyen, no a mesures universals imposades des dels Governs. Ginesta ha explicat a La Ciutat que la temporalitat no és el problema real, ja que a molts altres països, com per exemple els Països baixos, molts treballadors viuen amb aquest tipus de contractes. El problema el trobem en la dificultat de trobar treball un cop finalitzen els contractes. Com podem millorar aquesta situació?