Utilizamos cookies propias y de terceros para mejorar, recoger datos estadísticos y mostrarle publicidad relevante. Si continúa navegando, está aceptando su uso. Puede obtener más información o cambiar la configuración en política de cookies.

Disfruta de la app de Onda Cero en tu móvil.

ENQUESTA

Els serveis funeraris a Barcelona són cars?

El 76% dels barcelonins creuen que els serveis funeraris de la seva ciutat són molt o bastant cars segons el darrer Baròmetre semestral de l’Ajuntament de Barcelona. De fet, Barcelona encapçala el rànquing de ciutats espanyoles on es més car un funeral (7.149 euros). Un 300% més del que costa a altres ciutats.

Només un 1,6% dels ciutadans asseguren a l’enquesta que els preus a Barcelona son normals, i un 20% no es pronuncia al respecte. I tu, què en penses? Cal una reforma per rebaixar els preus?

Actualment, l’Ajuntament rep uns 3 milions d’euros anuals gràcies al 15% de participació que conserva al monopoli dels serveis funeraris de Barcelona que no han baixat les taxes els últims 30 anys. Un servei que requereix una mitjana de 10 professionals per cada persona morta i això 365 dies l’any, 7 dies a la setmana i 24 hores al dia.

Amb tot, el govern d’Ada Colau vol fer una reforma del model actual i crear una funerària pública per rebaixar els preus però de moment no compte amb el suport polític suficient dels grups municipals.

De la seva banda, la síndica de Greuges, Maria Assumpció Vilà, denuncia que “els preus son abusius” i per això reclama al govern espanyol que l’IVA dels serveis funeraris sigui reduït o superreduït en lloc d’aplicar-se el 21% actual. També demana que els funerals de beneficència tinguin una millor qualitat i que s'introdueixin canvis en els requisits d'accés perquè més persones hi puguin optar. Les factures a les que ha tingut accés oscil·len entre els 5.000 euros i 10.000 euros.

Participa i digues la teva al programa ‘La Ciutat’ amb Albert Lesan, de dilluns a divendres de 12:30 a 14h.

Pots votar a l’enquesta, dir la teva en directe o deixar-nos el teu missatge de veu al Whatsapp del programa 676760908.

ondacero.es | Barcelona
| 06/07/2017

ENQUESTA

ENQUESTA

Els serveis funeraris a Barcelona són cars?

Número de votos: 97