Noves restriccions anticovid a Catalunya

Entren en vigor les noves mesures del Govern per frenar el coronavirus

Des del 7 de gener i durant 10 dies la Generalitat impulsa el que anomenen una “aturada social” de Catalunya per frenar la tercera onada del coronavirus. En els últims 15 dies, el creixement dels pacients a l'UCI ha estat del 20% i la velocitat de propagació continua disparada i ja arriba a 576. Mossos d'esquadra i policia local instal·laran 258 punts de control a les carreteres per garantir el confinament municipal.També es revisaran els accessos de les estacions de Renfe i Ferrocarrils de la Generalitat.

Redacción

Barcelona | 06.01.2021 06:00 (Publicado 04.01.2021 17:08)

Entren en vigor les noves mesures del Govern per frenar el coronavirus
Entren en vigor les noves mesures del Govern per frenar el coronavirus | ACN

Confinament municipal

Des d'aquest dijous i fins el 16 de gener els catalans no podran sortir del seu municipi si no és per una raó justificada: anar a treballar, estudiar, desplaçar-se a centres sanitaris, cuidar de gent gran o tornar a la residencia habitual. Es tracta d’un pas enrere important en la mobilitat, ja que fins ara estaven permesos tots els desplaçaments dins de la comarca. Amb aquesta mesura, s’aixeca també el tancament perimetral de les comarques de la Cerdanya i del Ripollès. Les reunions queden limitades a un màxim de 6 persones de dues bombolles de convivència.

Toc de queda

Després de les excepcions del Nadal, el toc de queda es manté intacte i s’aplicarà des de les deu de la nit fins a les sis de la matinada.

Activitat comercial, tocada

Només podran obrir amb el 30% de l’aforament del comerços de menys de 400 metres quadrats. Per tant, tornen a abaixar la persiana els centres comercials. Els establiments que no siguin essencials, com els d’alimentació o les farmàcies, romandran tancats els caps de setmana.

Restauració i cultura, sense canvis

Aquests dos sectors es mantenen com fins ara. Per tant, els bars i restaurants podran oferir serveis d'esmorzar als seus locals entre les 7:30h i les 9:30h i de dinar, entre les 13:00 i les 15:30h. A l’interior, l’aforament no podrá superar el 30%. Durant la resta del dia poden posar a disposició dels clients begudes i menjar per emportar o servici a domicili.

Pel que fa a les activitats culturals, cinemes, teatres i sales de música poden obrir amb el 50% de l'aforament i podran arribar a un màxim de 1.000 persones si es donen unes condicions òptimes de ventilació

Activitat esportiva

Els gimnasos tancaran portes i només es podran realitzar activitats esportives a l'aire lliure amb el 50% de l'aforament en aquests equipaments. Dins dels espais tancats, només es podrà utilitzar les piscines amb mesures de control.

Activitats extraescolars

Les activitats extraescolars queden suspeses, a excepció de les que puguin realitzar als centres educatius amb els grups estables de convivència de les activitats lectives. El retorn a les aules es manté per l'11 de gener.

Pots consultar totes les restriccions en aquest link

Resum de les restriccions que s'apliquen des del 7 de gener