La política catalana

JXCAT reivindica que la seva “insistència” ha fet possible l’acord polític per a la candidatura dels JJOO d’hivern del 2030

La portaveu de Junts per Catalunya, Elsa Artadi, s’ha mostrat molt satisfeta que la feina i la insistència de Junts per Catalunya hagi convertit un “dissentiment polític” en un “acord” després que el president de la Generalitat, Pere Aragonés, hagi enviat una carta al COE per iniciar converses sobre la presentació d’una candidatura.

Gabriel Figueredo

Catalunya | 15.07.2021 17:19 (Publicado 15.07.2021 17:17)

En una entrevista al Notícies Migdia d’Onda Cero Catalunya, Elsa Artadi també ha promès “molta energia” per materialitzar aquesta candidatura, per treballar-la bé amb el territori i aconseguir que siguin uns “jocs d’èxit, reals i sostenibles”.

La negociació dels pressupostos de l'Estat

La portaveu de Junts per Catalunya també ha celebrat “el gir” d’ERC per tal que els partits independentistes plantegin una negociació conjunta dels pressupostos del govern espanyol. A partir d’ara, Artadi ha explicat que treballaran perquè aquesta unitat “sigui una realitat” però també ha admès que s’ha de veure “com es mou el govern espanyol i quina voluntat té d’un diàleg real”.

En aquest sentit, Artadi ha assegurat que a l’hora de prendre una decisió el seu partit valorarà tant “el component sectorial, que té a veure amb ajudar el país” com “el component polític” i el diàleg sobre el conflicte sobiranista.