Temas

diálisis

EL PROGRAMA DE SALUT, EDUCACIÓ SANITÀRIA I QUALITAT DE VIDA D’ONDA CERO CATALUNYA

En Bones Mans 31/03/2019

Carles Aguilar, Director d'En Bones Mans, entrevista a Sílvia Riolobos, autora del llibre "Simplement sa". El primer llibre de cuina amb més de 100 receptes vegetals inspirat en els principis de la medicina tradicional xinesa. Continua el programa amb la Dra Emma Barthe, Psicòloga Clínica, que ens parla de la psico-oncologia. Entre el 30% i el 50% de persones amb càncer (o els seus familiars) viuen la malaltia amb símptomes de malestar psicològic prou greus com per necessitar ajuda professional. La psico-oncologia dóna resposta a aquesta demanda, i explica els determinants psicològics del càncer, la manera de prevenir-a partir de l'estil de vida i el funcionament del sistema sanitari. El següent contingut el desenvolupem amb el director general d'ALCER, Joan Carles Julià. S'han publicat les últimes dades de registre de malalts renals a Espanya que han evidenciat una gran iniquitat en l'accés a les diferents modalitats de diàlisi a Catalunya. Tenim una de les taxes més baixes en la implantació de la modalitat de diàlisi peritoneal domiciliària, un tipus de diàlisi que permet als pacients dialitzar-se a casa i evitar acudir a centres hospitalaris, excepte per a revisions puntuals. Això té implicacions fonamentals en la qualitat de vida dels pacients i també a nivell social i econòmic (reduint la dependència i l'exclusió social i laboral). I acabem el programa parlant Natalia Jiménez, especialista en genòmica, d'un supercomputador desenvolupat per Atos que permet analitzar genomes complets en 2 hores i situa el CNAG-CRG com un dels principals centres europeus en capacitat de seqüenciació.

El objetivo es que en Andalucía se incluya Prevenar dentro de las vacunas gratuitas del Servicio Andaluz de Salud, al igual que en otras regiones españolas

Médicos y farmacéuticos demandan unificar el calendario de vacunas en todas las comunidades

En Málaga en la Onda segunda edición hoy abordamos diversos temas de salud. Además de las vacunas, hablaremos de la diálisis, tratamiento al que deben someterse varios días en semana los pacientes renales. Y terminaremos hablando de la denuncia del Sindicato Médico de Málaga, cuyo presidente alerta del "desmantelamiento" del laboratorio de análisis clínicos del Hospital Virgen de la Victoria de la capital.